Volkswagen Golf IV: Versnellingsbak werkt slecht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600; 74 kw

Ik heb problemen met mijn versnellingsbak. De analyse is vrij simpel: ze is het aan het begeven.

De auto is bijna 10 jaar en heeft 175 000 km gelopen. De motor enzo werkt wel nog perfect. In de garage zeiden ze me dat een nieuwe bak 1800 pleuro kost zonder installatie. Je hoort de bak ramelen als ik in achteruit rij, tevens schakelt hij moeilijk in zijn eerste en tweede. Zeker bij koude start. Dan hoor je een knarsend geluid als ik van 1 naar 2 ga (zeer voorzcihtig) Er is ondertussen nieuwe olie op de bak gedaan maar dit helpt niet echt.
De distributieriem moet normaal op 180 000 vervangen worden, wat ook een niet onaardige investering is. Mijn vraag is of het wel verstandig is al deze kosten eraan te doen, of ik niet beter gewoon een nieuwe wagen koop en deze dan aan de garage overlaat.
Nog enkele mankementen:
thermostaat werkt niet goed meer. Bij temperatuur beneden 20 graden komt hij amper nog op 90 graden, bij vriestemperatuur haalt hij zelfs amper de 80.
Ruiten bedampen als de airco niet opstaat bij vochtig weer. Vooruitverwaringen etc doen allemaal niets uit, enkel op airco bedampen ze niet. In de winter is dit dan weer vrij lastig want bij een temperatuur van lager dan 4 graden werkt het airco systeem niet. Ik denk dat de leidingen eens goed gekuist moeten worden want als ik de airco uitschakel komt er een vieze geur uit de blazers, zo een vettige geur kan het niet goed beschrijven, waardoor de ramen waarschijnlijk bedampen.

Dus als ik hem perfect terug wil zijn er veel kosten aan. Een okkazie bak is een optie, alleen loop je het risico dat deze ook ver versleten is en sta ik binnen 15 of 20 km misschien weer even ver. Een gereviseerde boite kan ook, ik weet een zijn die voor 950 € een gereviseerde bak verkoopt + 12 maand garantie. Nadeel: je moet je oude bak inleveren en ze doen geen plaatsingen en zelf ken ik er niets van.

Als het een nieuwe auto wordt heb ik mijn hart wat verloren aan de golf 5 1400 tsi. Alleen jammer dat je deze amper in okkazie al kan vinden en nieuw toch een flink prijskaartje aan vast hangt. Ik doe jaarlijks een 15 000 km dus een diesel wil ik niet, rij liever benzine

Mijn vraag is dus eigenlijk: wat zou jij in mijn plaats doen?

Alvast bedankt voor het advies

Street54

Geplaatst door Street54 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou naar een universele garage gaan of iemand die veel bij beunt,die zijn er zat.
Dan scheelt het zeker de helft in prijs dan als je naar de dealer gaat.
De problemen die jij opnoemt zijn in 1 dag gerepareert.
Alleen de bak (eventueel koppeling) is het meest dure onderdeel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.