Volkswagen golf 1.6 16v: versnellingsbak?Iemand enig idee

Bouwjaar: 2000

hallo,
Ik heb een vraag mijn versnellingsbak schakeld in koude toestand zwaar vooral van 1>2en van 3>2 toe.Het betreft een golf uit 2000 1.6 16v.Ik heb alles al geprobeerd andere olie dunnere(modivicatie)orgineel VAG.De versnellingsbak heb ik al een keer gespoeld met een gloedje van fortè.De schakelstangen heb ik al gesmeerd.Maar al de bak warm is heb ik ergeen last meer van.Ik denk dat de syncromesringen versleten zijn of dat de olie te goed smeerd en harsafzetting heb op de syncromesringen?Alles wat je doet helpt voor korte duur.Maar nu ben ik denk ik toe aan een andere versnellingsbak maar nu was mijn vraag kan ik een 6bak plaatsen van 1.6 16v FSI of diesel 100/130of150pk versie en gaat dat passen?

M.V.G Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk als die zo passen dat je andere aandrijfassen ook moet mee vervangen!

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is dit een kabelbak?? zo ja, is het schakelmechanisme al eens met de originele mal van VW afgesteld?? Komt de hydraulische koppeling wel goed vrij???

Rijd eens een paar dagen met ATF olie in de bak in plaats van de normale olie.... Dit maakt n.l. de boel echt schoon.

Weggooien van de bak kan altijd nog.

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

hallo harry,
Het is geen bak met kabels maar met stangen!
Ik heb nu al eurol transfluid stf op de bak gedaan en daar rijd ik nu al een half jaar mee.Dat is atfolie die special ontwikkeld is voor moeilijk schakellende bakken.
http://www.eurol.nl/site/eurol_document....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.