419 bezoekers online

Volkswagen Golf 4: Electrisch raam rechts los van mechanisme.

Bouwjaar: 1998

Mijn rechter raam is laatst spontaan naar beneden gevallen, in de deur, met grote moeite heb ik het raam naar boven getild, en vast gezet. Nu zou ik dit graag willen maken, maar nadat ik de bekleding had verwijderd blijkt er nog een metalen plaat te zitten.
Kan iemand mij helpen, hoe kan ik dit oplossen ???.

Alvast bedankt

Jousma

Geplaatst door Jousma , lid sinds 14 jaar geleden

11 Reacties

0

audia4, 14 jaar geleden

Goshie, dit is een echt manco van deze auto.

Eerst naar de dealer, er is een reparatiekitje voor het raammechanisme; laat je dus niet afschepen met een totaal mechanisme, dat kost een vermogen. Sommige dealers weten nog steeds niet af van het bestaan van het reparatiekitje, wees dus op je hoede.

Metalen plaat met raammechanisme en motor losnemen, en dan netjes het nieuwe blokje aan de kabels en in de geleider monteren en hij doet het weer.

succes

0

P. Kelder, 14 jaar geleden

idd, voor dat stukje kunstof! is nu een alu.. versie voor in de plaats gekomen...


paul,

0

Jordy5879, 14 jaar geleden

Wel op letten dat mocht je een platic geleider kapot maken dat je die gaatjes afplakt ander krijg je last van wind geruis. En probeer ook je slotvanger los te halen en je slot cilinder. Slotvanger is 2 torx bouten aan de buitenkant en je slot cilinder 1 torx achter een platic dopje, maar let op die kleine torx van je slot cilinder niet te ver los draaien want dan valt je plaatje naar beneden en dan moet je enorm priegelen. En let ook op dat je de rubberring om je speaker niet vergeet terug te doen ivm windgeruis.. Succes..
Jordy

0

Fredo, 14 jaar geleden

Harry,
ben je daar zeker van? Ja, ik heb hetzelfde eens meegemaakt en ben dan maar naar de sloop gereden, want de dealer wou me inderdaad een heel nieuw raammechanisme aansmeren (160¤). Op de sloop hebben ze me 20¤ aangerekend.
Dan weet ik het tenminste voor in het vervolg. Bedankt

0

audia4, 14 jaar geleden

jaaaaa, weet het zeker, is revisiekit voor, zei toch al dat niet alle dealers er van op de hoogte zijn.

Volgende onderdeelnummers:

2 deurs links: 1JE 837 751 D
2 deurs rechts: 1JE 837 752 D

4 deurs links: 1JM 898 461
4 deurs rechts: 1JM 898 462

Uiteraard bij de 4 deurs alleen voor de voordeuren...

0

Fredo, 14 jaar geleden

Bedankt!

0

erik2819, 14 jaar geleden

Frederik,
die setjes zijn er niet altijd geweest.
Misschien weet Harry wanneer ze ongeveer op de markt zijn gekomen.

0

audia4, 14 jaar geleden

Staan al in de onderdelenlijst sinds 2002, maar wat wil nou, het onderdeel heeft niet een nummer op de exploded vieuw tekening, als je dus niet de onderdeellijst doorloopt kom je hem nooit tegen. Hierdoor zijn heel lang complete mechanisme's verkocht, want dat wisten de jonges achter de balie wel. Raam naar beneden was compleet mechanimse bestellen (160¤) een soort standaardgewoonte.....

0

dutch123, 14 jaar geleden

Nu pas stuk?
Als je toch bezig bent, doe dan gelijk de andere kant. Die gaat zeker weten ook.
In plaats van het slot loshalen, kun je ook de verbinding met de metalen plaat losmaken (zwarte dopjes naar binnen drukken. 't Is wel een beetje prutsen om het daarna weer op de plek te krijgen, maar als je geen speciaal torx gereedschap hebt, hoef je het niet hiervoor aan te schaffen.

Voor de mensen die ook zo'n auto hebben en nog geen problemen hebben: eerst hoor je een 'knak' bij het sluiten van het raam. Dat is het eerste blokje. Het raam zit dan aan een kant los. Na een paar keer sluiten, hoor je een 'klunk' en ligt het raam onder in het portier. Omdat dit altijd ongelegen komt, zou je direct na de 'knak' het raam dicht moeten houden en z.s.m. repareren.

0

Passat_rijder, 13 jaar geleden

Geldt dit allemaal ook voor een niet-electrisch raam in een Passat Variant uit 1993?

Raam linksvoor ging al een tijdje moeilijk dicht. Niet zo op gelet. Misschien wel een 'knak' gehoord, niet op gelet.
Opeens ging ie helemaal niet meer dicht.
Bleek helemaal scheef te zitten en aan de voorzijde uit de sponning te zijn geschoten.
Kan nu kantelen, voorzijde naar beneden.

Ik heb de deur opengewerkt en het raam terug in de sponning gewerkt. Vervolgens heel voorzichtig dichtgedraaid. Durf het niet meer te openen.

De uitleg met bevestigingsblokjes en reparatiekit - geldt dat ook in dit geval?

0

audia4, 13 jaar geleden

nee, 1993 heeft een totaal ander mechanisme. Wat dacht je er van om er ffe eentje op de sloop te scoren die wel goed werkt..... Is zeker de goedkoopste optie, en deze wagens moeten te vinden zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.