Volkswagen Caddy 2013: verstuiver

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

De auto draait klaarblijkelijk op 3 cilinders (merkte ik) controlelampje gloeisysteem knippert en vervolgens in noodloop.
Uit laten lezen in de garage (vlug tussendoor want de technieker had niet veel tijd) en het blijkt de verstuiver (4e cil) te zijn. Garagist vertrekt in verlof en kan dus niet meer tijdig repareren. Ik zoek een andere garage of ev. hoofdverdeler.
Maar eerst wil ik zelf nog wat nagaan: Het zou volgens de technieker over de electronica op de verstuiver gaan, zit op die verstuiver ook nog een aparte zekering of kan het ook nog gaan over eventueel een slecht contact ergens? Heeft iemand er ervaring mee? Dank bij voorbaat.

rudidruyts

Geplaatst door rudidruyts , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Beunhaas PRO, 2 maanden geleden

Dergelijke verstuivers hebben een elektromagnetische klep die zorgt voor het openen op commando vanuit de ECU v.d. motor.
Mogelijk kunnen ze gereviseerd worden door een specialist, klop daar eens aan...gewone garages kunnen daar vermoedelijk niks mee...

    Dat vind ik ind. een goed idee, maar nu in de vakantieperiode zal het waarschijnlijk gewoon moeten vervangen worden, maar ik zal de oude verstuiver meevragen en die dan later laten reviseren voor een volgende keer want ik heb al opgezocht en bekomen dat gewoonlijk binnen een zekere tijd-of gereden km bestek alle verstuivers eraan gaan. Dank u! - rudidruyts, 2 maanden geleden

bert klein PRO, 2 maanden geleden

Meestal maar een verstuiver defect,wil je weten welke staat de andere zijn zal je ze moeten aanbieden om te testen, vervuiling is meestal de oorzaak , door bio toevoeging aan de brandstof .
Door premium te tanken hou je het sijsteem schoner.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.