Volkswagen Golf IV: Vervangen ashoes

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 TDI

Hallo,
Ik zou willen een gescheurde ashoes vervangen van Golf IV 1900 TDI.Nu ik voor het eerst eens schokdempers heb vervangen en me prima is gelukt moet dit ook te doen zijn.Ik weet hoe ik alles moet demonteren voor een nieuwe Universele (slappe)ashoes te plaatsen met een kegel.Nu zou ik liever de Originele ashoes van VW willen monteren(Harde niet te monteren met de kegel).Ik wil gewoon eens weten als je de oude ashoes verwijderd je er dan gewoon de homokineet van de cardanas(wielas) kan aftikken met een hamer?
Sommige berichten hier zeggen: gewoon aftikken met een hamer en anderen spreken dan weer van eerst een borgveer te verwijderen in de homokineet?
Wie heeft er ervaring bij deze wagen voor de juiste bewerking?
Groeten Md

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md

Geplaatst door dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij deze golf kun je hem er zo af tikken.
Alleen vind ik dat je die orginele klemmen moeilijk kunt vast knijpen met bijv. een knijptang.
Hier is speciaal gereedschap voor nodig als je het goed wilt doen.

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 15 jaar geleden

Ja daar heb je wel gelijk in.
Bij de verpakking van de Originele vaste ashoes zitten 2 nieuwe klemmen en een nieuwe asmoer bijgeleverd + 2 kleine tubben vet.De klemmen zijn inderdaad moeilijk met een gewone tang vast te zetten.
Nu ik weet dat ik gewoon de homokineet eraf kan tikken (zonder een borgring te verwijderen)zal de rest wel lukken.
Hartelijk bedankt voor die vlugge informatie.
Ik laat wel eens weten als ik die vervangen heb hoe ik het heb ervaren.
Groeten Md

burt40jr (0), 15 jaar geleden

hallo.
ik heb zelf ook pas een hoes vervangen van de steekas.
je moet even als het kan met zn tweeen zijn de een die de steekas even goed vasthoud en de ander met een beetje flinke hamer die steekas kop eraf tikt.gaat soms wel een beetje stug.er zit inderdaad geen borg in.
voor die klemmen die je moet aanknijpen ze werken wel goed maar je kan eigenlijk beter de gewone slangenklem er op zetten,voorkomt je zeker het eruit slingeren van het vet.
als je een niet al te scherpe nijptang hebt lukt het met de bijgeleverde knijpklemmen ook goed.
succes groeten bert.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

die klemmen vastzetten gaat goed met een kopkniptang zoals ijzervlechters gebruiken,als jij gewone slangklemmen erop zet zal dat bij de kleinste geen probleem zijn maar bij die grote moet je maar eens kijken ofdat hij nergens tegenaanloopt en zo eraf loopt,dat kopje is te dik.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

het originele gereedschap is ook een kopkniptang, maar dan in smalle uitvoering... Gewone ordinaire nijptang gaat overigens ook prima.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.