Volkswagen Golf: Vervangen thermostaat

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Heeft iemand enig idee hoe ik zelf een thermostaat vervangen kan bij een golf uit 1994 met een ABS motor (1.8i). De boutjes zijn nauwelijks bereikbaar namelijk.

Alvast bedankt!

Groeten,
Ronald.

Blaag

Geplaatst door Blaag (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Even de waterpomp er af draaien, compleet met het huis. Dan kun je gelijk ook even de O-ring die er achter zit vervangen. Daartoe moet je wel even de dynamo en daarna de dynamosteun verwijderen. Als je even doorsleutelt, ben je in een uur klaar.

Blaag (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord maar is er geen andere mogelijkheid? Het lijkt me nogal een operatie om al die riemen los te halen en de vooral ook de waterpomp.

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet dat ik weet. Wanneer je de thermostaat met ingebouwde WP vervangt krijg je een hopeloos gefriemel met de thermostaat en de O-ring van het zwarte deksel. Je kunt dan onmogelijk zien of de ring goed zit. De pomp even uitbouwen is de kortste klap.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd, ik heb laatst bij mn eigen auto het `op de gok` geprobeerd om het zonder loshalen van de waterpomp te doen, maar das idd een gefriemel en dan maar hopen dat alles afdicht(maja het was mn eigen wagen dus dan mag dat.
gelukkig zat alles dicht trouwens.
(let er wel even op hoe de oude termostaat er in zit, niet dat ie met de pootjes voor de koelvloeistof doorlaat zit).
suc6

Blaag (0), 18 jaar geleden

Hoe heb je de boutjes los kunnen krijgen? Vooral de achterste zit erg moeilijk bereikbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.