Volkswagen Golf III : Verwarming blaast koude lucht als ik stil sta

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: ABU

De verwarming word lekker snel warm, en goed warm dus dat is het probleem niet. Maar sinds een paar dagen heb ik gemerkt dat als ik stil sta dat de warmte snel af neemt, dan komt er alleen koude lucht uit. Zodra ik weer weg rijd komt er wel weer warme lucht uit. De motor komt wel netjes en snel op bedrijfstemperatuur, iets onder de 90 met dit weer. De standen 3 en 4 werken niet, maar als ik het op 2 zet en de verwarming helemaal open zet dan hoor ik wel verschil vergeleken met de draaiknop van de verwarming helemaal dicht. Verder heb ik even gekeken naar de stand van koelvloeistof maar dat zit wel goed, bij koude motor iets onder max. Met iets bedoel ik een milimeter of 3.

Iemand een idee wat het kan zijn?

BroodjeBal

Geplaatst door BroodjeBal (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou pas heb ik dit ook bij zo n wagen gehad daar was het schoepje van de waterpomp los en koud zat hij vast en warm gong hij dan los dan vast bij stilstand draaide hij telangzaam na montage nieuwe pomp was het probleem over.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.