Volkswagen Polo: Verwarming wordt heel warm behalve op koudste stand

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 12V

Sinds enige tijd heb ik het probleem dat de verwarming van mijn auto heel warm - bloedheet - wordt als ik hem maar iets boven de 18 graden draai. Alleen als de verwarming op de koudste stand blijft staan dan blijft hij koud, echter als hij eenmaal warm blaast is het lastig om hem weer koud te laten blazen. Om te zorgen dat hij weer koud gaat blazen kan ik het beste de temperatuur regeling op koud zetten en dan de motor op nieuw starten.

Het betreft de zogenaamde Climatronic regeling dus met handmatige airconditioning en 3 draaiknoppen.

Nu begrijp ik dat het mogelijk aan een of meerdere stelmotoren zou kunnen liggen. Als dit zo is, is/zijn deze eenvoudig zelf te vervangen? Of is dat een klusje voor de garage?

awisse

Geplaatst door awisse (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je moet een deel van het dashbord verwijderen. De stelmotor kost je iets in de buurt van 120 euro. Het werk schat ik op twee uurtjes. Het is overigens een Climatic. De luxe uitvoering is de Climatronic.

awisse (0), 14 jaar geleden

En als ik dit zelf zou willen doen: Welk deel van het dashboard moet verwijdert worden en waar bevind de motor zich? Of is dit toch echt een klusje voor de garage?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.