Volkswagen Golf: Verwijderen deurpaneel

Bouwjaar: 1999

Het portierraam aan de bestuurderskant is naar beneden gevallen in de deur. Nu heb ik via deze fantastische site geleerd dat dit een bekend euvel is van de Golf IV (regulator clip)en heb ik inmiddels het binnendeurpaneel los......op de kabel naar de deurvergrendeling na. Ik krijg de 2 bouten in de deur niet los.

Weet iemand met welk gereedschap dit wel lukt?

KingD

Geplaatst door KingD (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

welke 2 bouten ?

paul,

KingD (0), 18 jaar geleden

De 2 bouten die onder de deurvanger zitten. Het lijkt een soort torx bout, maar dat is het niet volgens mij. Die krengen zitten muurvast.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

nou!! die mogen mooi blijven zitten dennis

dennis! om deze deur te slopen is geen enkel probleem, maar zie hem dan maar weer eens inelkaar te krijgen! je moet even goed weten waar je mee bezig bent! anders gaat ie mis!

je zult niet de eerste zijn..

de bedoeling is dat het hele binnen frame (raam kan "HEEL" blijven hangen ) incl het slot+ de kabel, gedemonteerd zullen moeten worden.. vervolgens begint het feest!

paul,

KingD (0), 18 jaar geleden

Paul,
Ik volg de aanwijzingen waar ik via dit forum aan ben gekomen (doorpanelremoval.pdf, newclipinstall.pdf). Volgens deze instructie moet je die bouten loshalen. Als dit zo is dan hoor ik graag hoe het wel in z'n werk gaat. Graag je advies.

Dennis

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dennis!

als je de deur open doet en je kijkt naar het slot dan zie je een zwart dopje!, deze verwijderen. vervolgens zie je een torx boutje, deze 3 of 4 slagen lossen (niet helemaal kijk uit) nu kan de slot-cilinder (naast de greep) worden uit genomen..

kijk vervolgens opnieuw! dan zie je een kabel (van de handgreep) deze ook los nemen!

vervolgens 2 torx bouten van het slot, geheel er uit draaien (nu is het slot los van de deur)

vervolgens, op het binnen frame zie je 2 zwarte doppen! deze openen daar achter bevinden zich de bouten (bevestiging raam) deze los draaien! (raam boven in de deur houden) alle bouten los draaien rondom het frame, nu komt deze los! (compleet met het hele slot)

de rest wijst zich vanzelf dennis

paul,

Marcel Klein (0), 18 jaar geleden

De dealer heeft het bij mij vervangen voor 85 euro (materiaal kosten 48 euro). Reden genoeg voor mij om er niet zelf mee te gaan klooien. Tijdsduur reparatie 45 minuten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.