Volkswagen GOLF: Vette drab in koelvloeistofreservoir

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CGG, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 59

Hallo,

Aan de binnenkant van het koelvloeistofreservoir zit een korrelachtige / korrelige vettige aanslag, het zijn geen echte korrels, maar het is ook geen gladde sludge massa. De kleur is wat bruinig. Aan de koelvloeistof is verder niets te zien, aan de olie ook niet. Volgens de klant is het koelsysteem als eens gereinigd, maar komt dit steeds terug. Klacht is eigenlijk melding koelsysteem, waarschijnlijk door drab aan de sensor in het reservoir, waardoor deze niet goed meet. Als de auto warm is gaat de melding weg. Volgens de klant geen koelvloeistof en of olieverbruik. Toch zit ik aan (minimale) inwendige olielekkage van de koppakking te denken. Iemand ervaringen?

Gr. Roel

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Lekke koppakking komt weinig voor. Wat was toen de reden dat er gespoeld moest worden? Wat was er toen stuk? Anders weer spoelen en het tankje heel goed schoon maken of vervangen en dan de klant later terug laten komen, dan zie je hoe het verloop is e.d. Inwendig lekke oliekoeler zou ook kunnen.

RoelV (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoi Ricky,

Bedankt voor je reactie. Wat de reden de vorige keer was van het spoelen was ook die drab in het tankje volgens de klant. Er is toen verder niet gesproken over wat er stuk zou kunnen zijn, volgens de klant. Die drab is toen even weggebleven, maar dus weer terug gekomen. Ik zat ook aan de oliekoeler te denken, maar zit die op deze auto? Ik dacht het niet namelijk...

Gr. Roel

Matronix (0) PRO, 6 jaar geleden

Er is niet iemand geweest wie een middeltje heeft toegevoegd om lekkages af te dichten of om een verstopte radiateur los te weken?

RoelV (0) PRO, 6 jaar geleden

Voor zover de klant en ik weten niet.

Matronix (0) PRO, 6 jaar geleden

en ook niet 2 soorten koelvloeistof gemengd? G12+ en standaard blauw bijv.?

RoelV (0) PRO, 6 jaar geleden

Niet dat ik weet, zo ziet het er niet naar uit, maar ik ga het koelsysteem eerst maar eens reinigen en opnieuw afvullen. Dan kan ik zelf zien wat er gebeurt.

RoelV (0) PRO, 6 jaar geleden

Carterontluchting / olieafscheider kapot / verstopt volgens klant. Elders laten repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.