Volkswagen Touareg: Vibratie aandrijflijn

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Probleem:
- sterke vibratie in aandrijflijn tussen 60-100 km/u, lijkt op onbalans aandrijfas...(maar die is al vervangen , zie hieronder)
- Lijkt koud erger te zijn dan als de auto warm is

Wat is er al uitgevoerd:
- Terugroepactie 90D7, dus stelmotor is al vervangen
- Lager van Cardanas naar achteren vervangen , as gereviseerd en gebalanceerd
- As uitgelijnd (garage was zo slim om hem er eerst niet goed onder te hangen)
- Banden zijn voor en achter hetzelfde en zelfde slijtagepatroon

Zit dus een beetje met handen in het haar en op zoek naar mensen die zelfde probleem hebben gehad........en waarbij het opgelost is (dus leer graag). Niet zo een zin om meteen naar garage te lopen omdat ze (officiele VW dealer) weinig ervaring hebben met Touaregs........elke keer ben ik onderdeel van 'zoekplaatje' en ' trial and error'..........dat heeft al heel veel geld gekost!

Alvast bedankt voor de reacties!

Topa

Geplaatst door Topa (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, waar/hoe is de cardanas gereviseerd ? Is de trilling ook aanwezig bij uitrollen in de vrij ?Is het mogelijk te gaan rijden zonder de cardanas of is dat al gedaan ? Groet Jan227

Topa (0), 12 jaar geleden

Morgen Jan. Bedankt voor je reactie.
Bedrijf even checken, is via een bevriend autobedrijf gegaan die daar altijd zijn asrevisies laat doen. Trilling ook aanwezig (in het snelheidsgebied) in de 'N' (automaat gemonteerd). Er is nog niet gereden zonder de cardanas, om de simpele reden dat de as gereviseerd moest worden omdat het steunlager volledig aan 'gort' lag en de as dus onder de auto bonkte. Dus de aanname was: steunlager kapot, as reviseren en er weer onder hangen en klaar............

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb dit wel eens gehad en was toen zo goed als opgelost dmv een software update in de automaatbak en zowel in de tussenbak en kijk dan ook gelijk voor een update voor de motor ecu.

Topa (0), 12 jaar geleden

Ricky. Dat is al gebeurd met de interne VW actie met code 90D7 waarbij ook een stelmotor op de tussenbak is vervangen. Dit was een soort interne actie van VW met meer dan 20 verbeterpunten (bij mijn Touareg is deze doorgevoerd in 2007)..........Toch zal ik vragen bij de volgende beurt of er toch nog updates zijn van software die niet zijn doorgevoerd.

Topa (0), 12 jaar geleden

Update: ik heb iemand gesproken die meldde dat het nog wel eens voorkomt dat, als de As gaat en er even mee doorgereden wordt, ook het lager in de tussenbak eraan gaat..........van de week gaan we even kijken hoe de olie eruit ziet...........maar: iemand al ervaringen mee? En ook met vervangen van dit lager? Of is het weer een geval van 'hele bak vervangen' ,zoals ze dat bij VW zo goed kunnen........

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou heel goed kunnen dat er een nieuwe update voor is na 4 jaar. Zou het dus voor de zekerheid wel even laten controleren (moeten ze even in HST kijken).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.