Volkswagen Polo: Vocht in VW Polo

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

In onze Polo is het nogal vochtig. 's morgens zijn alle ramen beslagen en vooral bij vriesweer staat het ijs dus aan de binnenkant.
In dit model zit nog geen recirculatieknop dus dat kan het probleem niet zijn.

Ik las in de handleiding dat er achter in de kofferuimte zogenaamde uitlaten moeten zitten om het lucht weer uit de auto te laten.
Wellicht zijn deze uitlaten verstopt, maar ik kan ze dus niet vinden.

Heeft iemand verder nog enig ideeen hoe dit probleem op te lossen.. ??

alvast bedankt..

steadye

Geplaatst door steadye (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

zgn uitlaten (roosters) bevinden zich achter op de hoek bij de achterbumper.

paul,

Huizje (0), 15 jaar geleden

Voor mensen die dit ook wel eens hebben...

Ik had ook last van vocht in een polo 1.4 uit '97. Dit had bij mij twee oorzaken (geen schade auto trwns):
- rubberen afdichting van achterlichtunit sloot niet goed aan op de carrosserie waardoor regenwater bij de naad vd achterklep langs naar binnen kwam en de ruimte van het reservewiel in liep;
- bij de (voor) deur portieren lekte het ook een beetje langs en vlakbij waar je de benen neerzet liep dit vanaf het rubber de vloerbekleding op.

Verder is een tip om het interieur-filter eens schoon te maken/ te vervangen (blad, zand enz) Dit wordt vaak vergeten en levert bij veel auto's de soortgelijke problemen op. Als deze vol zit met blad blijft deze vaak vochtig. Wanneer jij de blower aanzet in je auto zuigt hij hier zijn lucht door aan. Je blaast dus alleen maar vocht in je auto ipv droog te blazen!!! Filter zit aan passagierskant onder plastic afdekkap bij/van de ruitenwissers (buitenkant vd auto dus).

Succes ermee.

wittekat (0), 15 jaar geleden

kan ook zijn dat een van de plak ruiten vervangen zijn v, a en zijkant

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.