Volkswagen Golf IV: Volkswagen Golf 1.6 SR bouwjaar 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 SR

Hallo,

Vandaag heb ik de auto van een kennis een klein beurtje gegeven, ik heb op het werk een 200 liter vat met 5w30 olie staan met de Volkswagen specificaties. ( Deze olie gaat in alle diesel caddy's bij ons, en ook in de Volkswagen benzine auto's.
Nu wilde ik naar huis toe rijden en ineens merkte ik na 200 meter dat de auto even inhield en er kwam gelijk een dikke blauw/witte rook uit de uitlaat. Ik ben meteen omgekeerd en heb de auto weer op de brug gezet om te kijken wat het probleem kon zijn.

Ik heb alles nagekeken en ben niets vreemd tegen gekomen, het oliepeil is gewoon voldoende dus daar kan het niet aan liggen.. De auto was voor de tijd 100% in orde, dus ik denk dat het aan de olie ligt wat ik erin gedaan heb. Naar mijn weten zat er hiervoor altijd 10w40 in het Golfje.

Kan dat roken dan komen omdat ik er nu ineens 5w30 in gedaan heb, terwijl hiervoor altijd 10w40 inzat?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Geplaatst door

Dropkikker (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Niet je carterventilatie verstopt ?, ben er trouwens geen voorstander van om een auto die altijd goed gelopen heeft op 10w40 semi syn. , op een vol syn. te zetten ivm de sterk reinigende werking van deze olie.
Levert in de regel meer problemen op dan het oplost.

kaleido 1 5360
badge vip badge

11 jaar

Als ik de olie er morgen af laat en er weer 10w40 in gooi. Is het roken dan over, of is er nu na een paar honderd meter gereden te hebben wat beschadigd?

Dropkikker 0

11 jaar

Lijkt me stug , maar ik zou het gewoon proberen , kun je in iedergeval iets uitsluiten.

kaleido 1 5360
badge vip badge

11 jaar

Wat lijkt je stug, dat ik wat beschadigd heb. Of dat de olie wissel wat uithaalt?

Dropkikker 0

11 jaar

Dat je wat stuk gemaakt hebt , mits er natuurlijk geen nare geluiden waren toen het gebeurde.

kaleido 1 5360
badge vip badge

11 jaar

Nee, er was niets te horen. Het blok loopt verder als een zonnetje. We zullen zien morgen!

Dropkikker 0

11 jaar

Maar toch kan het ook niet zo zijn dat door die olie kwa sterke reiniging dat je binnen een paar km opeens problemen hebt zoals deze, dat lijkt me nogal stug eigenlijk. Maar ik zou er idd ook gewoon in blijven doen wat er altijd in heeft gezeten. Denk dat je ander probleem hebt. Anders gewoon gaan rijden zo en dan zie je idd wel...

ricky 10
badge

11 jaar

Nou, het is opgelost..

Ik heb de 5W30 eraf gelaten en er gewoon weer 10W40 in gedaan, daarna een eind wezen rijden en na een tijdje werd het vanzelf minder tot het punt waarbij er helemaal geen rook meer uitkwam. Ik ben ook nog bij een bevriende garage geweest, deze wisten me nog te vertellen dat ik misschien ook wel tijdens het bijvullen er te snel, te veel olie ingedaan heb, waardoor deze rechtstreeks in de carterventilatie terecht is gekomen. Ja, dan gaat het ook wel roken inderdaad :)

Al met al is het gelukkig opgelost! Bedankt voor het meedenken :)

Dropkikker 0

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.