Volkswagen Golf IV: Volkswagen Golf IV -- Slaat niet aan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI (81kw)

Mijn golf wil niet meer starten. Hij startte een periode heel slecht bij een koude start, maar eenmaal gestart draaide de motor goed. Maar gisteren kon ik de auto niet meer aan de praat krijgen. Dit na een korte ritje. Het gaat om een Golf met motortype AHF (volgens mij). Kent iemand dit probleem en is mogelijk ook een oplossing.

Hoor het graag..

Farid

Farid

Geplaatst door Farid (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Doet de startmotor het niet,of slaat de motor niet aan? Bij het eerste de accu controleren en bij het tweede kunnen het meerdere dingen zijn,waaronder de gloeibougie's.
Laat hem ook eerst uitlezen voordat je zelf wat gaat doen,anders creeer je misschien zelf storingen.

Farid (0), 15 jaar geleden

Het ligt niet aan de startmotor, de ANWB geeft hem aangesleept maar kreeg hem niet aan de praat. Hij kon mij ook niet vertellen waar het aan lag. De gloeiboegies zijn niet zo lang geleden vervangen. De startmotor draait niet, het lijkt net of de startmotor wil aanslaan maar dan stopt het meteen.

hcaluwe (0), 15 jaar geleden

[quote=Farid]Het ligt niet aan de startmotor, de ANWB geeft hem aangesleept maar kreeg hem niet aan de praat. Hij kon mij ook niet vertellen waar het aan lag. De gloeiboegies zijn niet zo lang geleden vervangen. De startmotor draait niet, het lijkt net of de startmotor wil aanslaan maar dan stopt het meteen.[/quote]
Lijkt me toch gevalletje startmotor!!

Als hij te weinig toeren maakt dan wordt er te weinig brandstof in gespoten en start hij niet!
Dus ik zou als 1e de startmotor als schuldige aanwijzen.


Groet Hans

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan ook zoiets simpels zijn als een verotte accu.

hcaluwe (0), 15 jaar geleden

[quote=ricky]Kan ook zoiets simpels zijn als een verotte accu.[/quote]
Ook mogelijk , maar dan nog , hij zegt dat de ANWB niets kan vinden , en het lijkt mij dat ze op z,n minst toch wel een accu kunnen doormeten??

Groet

PS Was het niet zo dat deze bjaren geen last hadden dat ze slecht aanslaan bij te lage toeren van de startmotor??

Hendrik4290 (0) PRO, 15 jaar geleden

Distributie nog OK ????

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=hcaluwe][quote=ricky]Kan ook zoiets simpels zijn als een verotte accu.[/quote]
Ook mogelijk , maar dan nog , hij zegt dat de ANWB niets kan vinden , en het lijkt mij dat ze op z,n minst toch wel een accu kunnen doormeten??

Groet

PS Was het niet zo dat deze bjaren geen last hadden dat ze slecht aanslaan bij te lage toeren van de startmotor??[/quote]
Dat is alleen bij warme motor van toepassing,maar heeft hij hem geprobeert op te starten met startkabels?

Farid (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.

De accu is goed..de distributieriem(inc. waterpomp en de rest) is 2 maanden geleden vervangen....en als het aan de startmotor zou liggen zou de motor toch wel aanslaan als deze aangesleept zou worden?...

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de stroomvoorziening niet goed is doen de gloeipitten het ook niet dus slaat hij ook niet aan tijdens aanslepen.
Zoals ik al vroeg,al met startkabels geprobeert?

Farid (0), 15 jaar geleden

Met startkabels is het ook niet gelukt.

hcaluwe (0), 15 jaar geleden

[quote=Farid]Bedankt voor jullie reacties.

De accu is goed..de distributieriem(inc. waterpomp en de rest) is 2 maanden geleden vervangen....en als het aan de startmotor zou liggen zou de motor toch wel aanslaan als deze aangesleept zou worden?...[/quote]
Ik blijf bij mijn standpunt dat de startmotor een te laag toesrental heeft en daardoor niet de brandstofpomp van de juiste inspuiting kan voorzien met als gevolg motor die niet aanslaat!

Laat hem eerst ff uitlezen met VagCom en stel daarna de juiste diagnose!

Groet Hans

Ps kijk ook eens op www.tdiclub.nl daar staat genoeg over dit soort problemen beschreven , ook kan je vragen of er iemand is die in de buurt van jou woont om hem uit te laten lezen.

Farid (0), 15 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het was een aangekoekte EGR klep die dicht bleef zitten. De monteur heeft deze schoongemaakt en toen deed de auto het weer.

hcaluwe (0), 15 jaar geleden

[quote=Farid]Het probleem is opgelost. Het was een aangekoekte EGR klep die dicht bleef zitten. De monteur heeft deze schoongemaakt en toen deed de auto het weer.[/quote]
Zou de rest ook eens schoonmaken, en proberen wat vlotter te rijden cq ff doortrekken in de versnellingen, als je vaak korte stukjes rijd en hij is niet echt op temp dan zal je het vast vaker krijgen.

Mijn motto is , niet zo als een oude L.L rijden , gewoon lekker doortrekken bespaart je dit soort gezeik!


Groet Hans

Hendrik4290 (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon dichtzetten en het komt niet meer terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.