Volkswagen Sharan: voorgloeien tdi

Bouwjaar: 1999

Nu het winter is geworden gaat het starten van deze diesel ineens zeer slecht. Wat mij direkt al opviel was dat het controlelampje voor het voorgloeien al binnen0,5 sec. uitgaat (terwijl dit normaliter in de winter meer dan enige seconden duurde). De dealer heeft de gloeibougies vervangen, maar zonder resultaat. Alle betreffende sensoren etc. zijn doorgemeten en in orde bevonden. De ECU (regeleenheid) is uitgelezen en geeft geen foutmelding. Ook de massaverbindingen zijn doorgemeten. Volgens de dealer resteert alleen nog de mogelijkheid dat de ECU toch een defect heeft en daarom vervangen dient te worden, maar de kosten ervan zijn hoog en er is geen zekerheid dat e.e.a. dan wel functioneert. Wie kent dit probleem?

mtops

Geplaatst door mtops (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

evt noodoplossing is eerst 3 of 4 keer gloeien voor dat je gaat starten..... weet zo snel ook ff niet wat het kan zijn.


mvg

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

voorgloeirelais vernieuwen

matt7530 (0), 18 jaar geleden

pomp op tijd controleren

Pieterb1 (0), 18 jaar geleden

Waar zitten die voorgloeirelais, ik heb een soort gelijk probleem met mijn Vento TDI.
Je hoort inderdaad na korte tijd een relais tikken waarna het gloeien doorgaat.

Pieter

mtops (0), 18 jaar geleden

Hartelijk dank voor alle reacties.Door de dealer is alles uitvoerig doorgemeten, w.o. de sensoren,het relais, de massaverbindingen etc. Omdat onzeker was of de ECU al dan niet de storing gaf werd deze niet vervangen. Er werd voor gekozen het voorgloeien handmatig (via een gemonteerde drukknop op het dashboard) te doen. Dit werkt prima. Echter, wat blijkt nu? "Ineens" blijkt alles weer correct te werken, dus het voorgloeien gaat weer automatisch, net als eerst! De monteurs kunnen het niet verklaren maar we laten het maar zo.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.