Volkswagen sharan tdi: niet voorgloeien

Bouwjaar: 1998

Bij een sharan met motorcode AHU (66 Kw) werkt het voorgloeisysteem niet, gloeibougies en voorgloeirelais zijn ok.
Als ik de relais overbrug werken de gloeibougies normaal.
Op de relaisplaat komt er spanning aan op klem 86 maar klem 85
die normaal via de ECU aan de massa dient te liggen (massasturing) doet het niet.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?
Beschikt er iemand over een degelijk elektrisch schema van het
voorgloeisysteem?

Vonck

Geplaatst door Vonck (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

yvo12382 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb precies het zelfde probleem. Ze zeggen dat de tempr. sensor defect is van het blok. Je kunt de stekker lospakken en dan moet hij voorgloeien. En je kunt de weerstand meten.
Bij mij zit de sensor onder de dieselpomp maar ik heb een golf TDI AHF motor van 99. Laat me wat weten hoe het gegaan is dan weet ik het ook voor mijn auto. Groetjes Yvo

fedde (0), 18 jaar geleden

sensor onder de dieselpomp?
zit volgens mij beide keren op de voorkant van het blok in een koelvloeistof leiding

yvo12382 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt ik had het verkeerd, als je voor de auto staat Rechts naast het blok. Die heb ik bij mij losgetrokken en gloeit hij wel voor.

Mark7308 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bekend probleem van de Sharan. Het voorgloeisysteem heeft een eigen temperatuursensor die meet of er voorgegloeid moet worden of niet. Dit verklaard waarom je temperatuurmeter gewoon werkt. Overigens begint het voorgloeien al als je de linkerdeur opent. Als je de diagnose eraan hangt zul je zien dat de temperatuursensor een oneindige waarde geeft (150 graden) en acht het dus niet nodig voor te gloeien. Sensor kost tientje of 2 en bij de dealer kunnen ze je zo laten zien waar ie in moet. Is echt 10 minuten werk max!

Vonck (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo, het probleem van niet voorgloeien is opgelost, er was nl. een breuk in de kabelstreng naar de relaisplaat => geen voedingspanning voor relais voorgloeien.Dit schijnt geen veel voorkomend probleem te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.