Volkswagen Golf III : vr6 start soms en valt weer stil

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: vr6

hallo vw rijders ik heb een probleem met mijn vr6 ik reed gister rond niks aan de hand zet hem goed stil wil hem na 15 min weer starten springt aan en weer uit doorstarten doet niks naar huis gesleept alle zekeringen naar gekeken zijn allemaal goed relais zijn ook goed hij stinkt naar benzine dus dat krijgt hij wel maar geen vonk af en toe wel nu starte ik hem vanmorgens weer hij springt aan met gas geven half gas laat gas los loopt door na 3min valt hij weer uit nooit weer lopen willen wie kan mij helpen !!!!!!!! somigen zeggen het kastje bij kontakt is stuk maar heeft een vr6 van 92 dat al startblokering? sleutel kan niet uitelkaar gr berend vr6

berendF

Geplaatst door berendF (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Berend

Lees hem eerst eens uit..

Het kan vanalles zijn, Bobine, Onsteking, Krukaspositie sensor,

Vonkt hij wel op het moment dat hij niet aanslaat ?

Heb je de relai's getest ?

Hij heeft geen startblokkering.

Gr Stefan

berendF (0), 14 jaar geleden

hallo stefan er wordt gezecht dat je een vr6 van 92 niet uit kan lezen als ik aan de bobine vromel slaat hij uit kan het ook massa zijnen als ik doorstart als hij niet aan slaat blijft mijn olielampje ook kniperen klopt dat wel hoop op een reactie terug gr berend

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Berend

Die gene die je wijs maakt dat hij niet uit te lezen is, is niet echt op de hoogte.!

Heb er al meerdere gehad, ook nu nog een MK2 VR6

De stekker voor uit te lezen zit bij de asbak of achter de blinde dopjes erboven,die even eruit wippen en dan zie je een klein wit blokje zitten met 2 kabels eraan en een zwart blokje met 2 draden, daar kun je uitlees apparatuur op aan sluiten.

Als je zegt dat hij uit valt als je aan de bobine komt, kan het ook aan de stekker liggen die erop zit ( slecht contact o.i.d. ) Dan zou ik het in elk geval in die buurt zoeken..Er loopt ook een massa strip van bobine naar motor toe.

Gr Stefan

berendF (0), 14 jaar geleden

he stephan ik zal morgen direct kijken kan je die sensor ook vervangen als dat het is of moet de bak erachterweg en dat olielampje klopt wel dat ie doorknipert? je weet zeker dat er geen startblokeering op zit? ik ga morgen verder je hoort nog wat het was gr berend

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

je kan hem wel uitlezen maar dit type heeft nog geen storingsgeheugen. gr john

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Berend

Deze van '92 hebben geen startonderbreker, dat het olielampje knippert tijdens het starten ( als hij dus niet aanslaat ) is normaal..

Op contact moet hij branden, als de motor loopt vanzelfsprekend uitgaan.

Als het probleem aan de BDP sensor ligt, kun je deze er zo uitdraaien, daar hoeft de bak niet voor eraf, hij zit onder op het onderblok, met een M6 boutje vast, iets boven de carterpan aan de bakzijde..

Maar voor je iets gaat vervangen moet je er even zeker van zijn dat het probleem niet in of bij de bobine zit zoals jezelf al aangaf.

Gr Stefan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=johndoornbosch]je kan hem wel uitlezen maar dit type heeft nog geen storingsgeheugen. gr john[/quote]
Hoe bedoel je John ?

De foutcode's worden net zoals alle andere gewoon opgeslagen, ook kun je de meetwaardeblokken e.d. bekijken.

Werkt perfect!

Gr Stefan

freak3303 (0), 14 jaar geleden

8 van de 10 keer is dit de bobine
je hebt een vr6 met roter onsteking die slaan ook nog wel eens door

test bv van een andere golf de bobine ff bij jou en je weet genoeg let op er zijn 2 type,s in een met losse modulle en een met een vaste

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

bij de oudere types zoals deze slaat hij de fouten niet permanent op om evt fouten te kunnen uitlezen moet de motor draaien of tijdens het rondstarten uitlezen let wel minimaal 5 sec. gr john

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat heb ik zelf nog niet gehad john, ook niet bij dat bouwjaar, als er geen stortingen in staan en hij niet loopt moet je inderdaad even een aantal seconden starten, contact aanlaten staan en dan uitlezen.

Let wel op, als de motor niet loopt zal de ** G28 engine speed sensor ** tevoorschijn komen!! dit is overigens normaal.

Gr Stefan

berendF (0), 14 jaar geleden

ik had jullie hulp in geroepen omdat ik een probleem had met mijn vr6 nou het probleem was dus de bobine heb vanavond een ander op gehaald 20euro niet te duur dacht ik en zet hem er op en hij loopt weer als een naaimachintje bedankt voor de tips suppppper gewoon gr de blije vr6 rijder!!!!!!!

freak3303 (0), 14 jaar geleden

geen dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.