Volkswagen Golf III : Vraag over koppakking

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 abd

Hallo
ik heb (hopelijk) niet echt een probleem maar een vraag.
Ik heb met draaiende motor veel druk op de radiateurslangen. Ik kan ze niet inknijpen.
Nu lees ik wel eens op dit forum dat als het systeem druk opbouwt, dat de koppakking lek is.
Ik heb verder geen olie of koelvloeistof verbruik.
Kan dit de koppakking zijn. Motor heeft 205000km gelopen en loopt verder goed. En heb er verder ook geen last van, maar zou wel graag willen weten wat het is.

Gr. Marcel

marcelbriggs

Geplaatst door marcelbriggs (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Marcel

Wat druk op het systeem is normaal,maar keihard is ook niet goed,indien de druk hoger word dan 1,4 - 1,6 Bar gooit hij de koelvloeistof uit het reservoir..en dan kan het duiden op een lekke koppakking / cilinderkop.

De slangen worden ook wat harder als er bv te veel koelvloeistof inzit,of als je de motor erg warm word ( stationair draaien )

Indien je verder geen problemen hebt zoals je al zegt,zou ik me nog even geen zorgen maken..de motor heeft ook al de nodige km's erop zitten.daarmee wil ik niet zeggen dat hij niet meer lang mee gaat,maar alles heeft toch al het nodige geleden.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.