Volkswagen Passat: Vredestein banden quatrac 3

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,


Mijn auto maakt een zwaar roffelend geluid dat in de banden zit. Het geluid zat eerst achter en nadat ik de wielen had gewisseld zat het geluid voor. Er zitten vredestein quatrac 3 banden ( all weather ) op. Ben ik naar de banden specialist (waar banden vanaf komen) geweest. Die kon nagaan dat deze banden voorop ongeveer 50000km hadden gedraaid. Er zit nog 4mm profiel op. Ik vroeg hem wat het geluid was want naar mijn mening zat het geluid er al heel lang in. Ik dacht dat er een fout in de banden zat. Nu zegt de kerel dat het mijn schuld is en dat ik de banden iedere 10000 km van voor naar achter had moeten wisselen omdat de voorbanden anders zeg maar te zwaar belast worden. Ik heb dit nog nooit gehoord en nog nooit bij een auto gedaan behalve om de levensduur te verlengen bij een vooraandrijving.
Wat is jullie mening hierover want het is echt een rot herrie. Band is ook een beetje grof bovenop afgesleten.



Groetjes,


Frank.

saxofoon

Geplaatst door saxofoon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat de banden gecupt zijn (ongelijk profiel) waardoor ze herri gaan maken. vervangen de banden en je bent van het geluid af.....

garageburgwal (0) PRO, 14 jaar geleden

De ene band cupt nu eenmaal eerder dan de andere. Wisselen om de 10000 km heb ik nog nooit gedaan en moet ook niet nodig zijn. Het kan geen kwaad om in ieder geval de uilijning te laten controleren

saxofoon (0), 14 jaar geleden

Hoe komt vent aan verhaal van wisselen bij 10000 km?

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

hij probeert simpel alle discussie uit de weg te gaan
of hij wil nieuw verkopen
maar je kan eens een ander proberen en vragen of ze bij de fabrikant importeur iets willen nakijken
wie wet hebben ze en oplossing

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hiermee voorkom je dat de banden - met name achter - gaan cuppen en dus erg veel herrie gaan maken. Je kunt redetwisten over de tussentijdse kilometers maar ook wij wisselen bij diverse auto's de banden van voor naar achter om dit fenomeen tegen te gaan. En de ene auto of type band heeft er inderdaad eerder last van dan de andere.

Gr.

saxofoon (0), 14 jaar geleden

Allemaal bedankt voor je reactie!


Groetjes,


Frank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.