Volkswagen Passat: Vreemd Geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 130pk 6bak

Sinds enige tijd hoor ik een "licht schrapend" geluid uit de ventilatie openingen komen boven de Climate Control. Het lijkt of hier een ventilator aanloopt. Maar met de airco uit of de ventilatie uit helpt niets, het geluid blijft.
Het geluid is pas duidelijk hoorbaar boven de ca 110 km/h . Na intrappen van koppeling, neutraal zetten of zelfs de motor uit zetten verdwijnt dit niet. Alleen bij een vermindering van snelheid is het weg. Stationair het toerental opdrijven heeft geen effect, het geluid blijft dan weg.
De auto heeft 230000 km gelopen en ventilatie en airco werken normaal.
Heeft iemand enig idee waarin ik dit kan zoeken?

John5696

Geplaatst door John5696 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

klaasqatar (0), 12 jaar geleden

bladen in de paravan?

John5696 (0), 12 jaar geleden

Dank je maar de paravan is schoon

klaasqatar (0), 12 jaar geleden

heeft dus duidelijk met de rijsnelheid te maken, misschien een ventilatieklep die niet goed afsluit? en door de rijwind die door de kanalen draaft kan ie gaan klapperen?

John5696 (0), 12 jaar geleden

Diagnose is gesteld het is de versnellingbak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.