Volkswagen passat tdi 97: vreemd geluid bij koude motor

Bouwjaar: 1997

hallo ,

Ik heb een probleem(pje) met mijn passat.Dat is als de motor koud is dat je een piepend geluid hoort. Ik heb het gevoel dat het bij dynamo komt. Maar zodra de motor op tempratuur is hoor je het heel zachtjes kan het een riem zij???? of wat anders??
Sinds ik die auto heb hoor je het heel zacht. Na 30DKM te hebben mee gereden hoor je het best wel goed bij een koude motor
Wanneer je het geluid wat harder hoor is als je bijv de koppeling laat omkomen om het zelfde moment(dus als je bij van 1 naar 2 schakelt)
Is dit wat kleins of moet ik me zorgen gaan maken???
bedankt

passat8384

Geplaatst door passat8384 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

het kunnen div, dingen zijn! het zou de spanner van de multieriem kunnen zijn! deze komen voor!

ook zou het toplager kunnen zijn, om dit kunnen zien of deze stuk is zal de schakelbak er achter weg moeten

maar ga eerst maar van het eerste uit! vaak als deze spanner slecht blijkt tezijn! ligt de multiriem ook niet meer in lijn tegenover de rest van de poelies! dit zul je moeten bekijken..

paul,

flip3053 (0), 18 jaar geleden

Met een heel klein beetje WD40(of kruipolie) te spuiten op de riem,weet je of het die riem is die piept.Zo kun je gericht zoeken,succes.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de riem van gates is kun je hem meteen zonder onderzoek wel wegflikkeren, dit zijn nl. bekende probleemgevallen. Haal een riem bij de dealer of conti-tech bij de autmateriaalzaak. Die zijn wel goed.

succes

passat8384 (0), 18 jaar geleden

oke bdankt voor jullie reactie's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.