Volkswagen Golf III : VW GOLF 1.6 1996 Olielamp probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedemorgen allemaal,

Ik heb een VW golf 1.6 uit het jaar 1996 waarvan het olielampje gaat branden (alleen bij een warme motor) zodra ik stil sta en géén gas geef.
Zodra ik stil sta en gas geef en/of rijdt gaat het lampje uit. Bij een koude motor gaat het lampje helemaal niet branden en lijkt er geen probleem te zijn.

Ik ben een echte leek op het gebied van auto's dus ik hoop dat iemand mij op deze site kan vertellen waar het probleem zal zitten, voordat ik onnodig veel kosten ga maken bij de garage.

Er zit voldoende olie in (vandaag nog gemeten).

Verdere info: auto is vorige week APK gekeurd.

Aantal weken terug is er een andere dynamo en startmotor ingezet (andere waren kapot). Tevens zit er een gloednieuwe accu in.

Het probleem met dit olielampje is pas sinds een week gaande.

Mochten jullie nog meer informatie nodig hebben, hoor ik het graag.

Alvast super bedankt!

Grt. Robin

robinbijd

Geplaatst door robinbijd (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Het lijkt erop dat als de motor warm is,de oliedruk weg valt. Koud is de olie dikker, dus minder verlies. Advies om niet meer te rijden en (warm) de oliedruk te meten. Mogelijk een slechte oliepomp. Filter laatst nog vervangen?

Hoe is het met de polo afgelopen?

robinbijd (0), 11 jaar geleden

Beste Maarten,

Bedankt voor je snelle reactie. De polo is alweer lang geleden, was veel kapot aan, de auto heb ik dan ook weggedaan om vervolgens deze Golf 3 te halen. Prima wagen, maar de laatste tijd ook al de nodige reparaties gehad helaas. Ik zal de topic van de Polo nog sluiten en het antwoord erbij zetten (moet ik even terug zoeken wat er toendertijd vervangen moest worden).

Kan iedere garage de oliedruk meten of kan dit alleen bij de VW dealers? Ik heb ook iets gelezen dat de oliedrukschakelaar misschien defect is, waardoor het lampje gaat branden. Kan het dat zijn? Zo ja, is het verstandig om dat dan eerst te proberen?

Groetjes

robinbijd (0), 11 jaar geleden

Even een update:

Gisteravond een nieuwe oliedrukschakelaar gekocht en meteen vervangen met de oude. Helaas blijkt het probleem hier niet mee opgelost te zijn.
Wat kan ik nu het beste doen?

Bedankt!

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

oliedruk meten...

tyko (0), 11 jaar geleden

wanneer is voor het laatst het olie filter vernieuwd (wat maarten 4874 ook al vroeg.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.