Volkswagen Golf IV: VW golf 4 Tijdens het rijden slaat de motor af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

info:
golf 4
benzine 1.4
bj: 1999

Motor slaat af onder het rijden, toerental vliegt naar nul en het acculampje branden nog even. Vervelend, want de stuurbekrachtiging houdt er ook gelijk mee op.

Opnieuw starten gaat meteen onder het rijden.

Vervangen onderdelen: bobine en bougies

Het probleem bleef.

Wie kan mij helpen?

ozzyozzy

Geplaatst door ozzyozzy , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

ricky PRO, 9 jaar geleden

Valt het toerental naar 0 als je de koppeling hebt ingetrapt of valt het naar 0 als je nog gas aan het geven bent?

ozzyozzy, 9 jaar geleden

Geen van bijde als ik koppeling inhoud of loslaat springt de toerental niet naar nul maar als ik motor start is de toerenteller niet constant maar beweegt heen en weer millimeters. De probleem zit meer af en toe slaat de motor uit niets af onder het rijden. Ze geven mening dat de volgende de kwaatdoenets zijn maar weten niet 100% wat de oorzaak is. Op stapvolgorde Stap 0 resetten doormiddel accu massa loskoppelen, 1 bobine en bougies 2 releas nummer 30 op het zwarte doos nummer 100 3 luchtcirculuatie 4 gaskleppenhuis reinigen en afstellen met compter 5 computer in de auto. Deze zijn geschreven op andere forums, maar eindresultaten staan niet gegeven. Zijn meer meningen van personen. 0 t/m 2 heb ik gedaan, maar helpt niet. De probleem treedt meer op bij stoplichten en bij warme weeromstandigheden, als de motor op bedrijfstemparatuur is. Mijn vraag is is de schommelingen normaal van de toerenteller?

ricky PRO, 9 jaar geleden

Het beste is om hem eerst uit te lezen en daarna verder kijken. Als je het hebt over je toerental wat niet strak blijft dan zou ik beginnen met gasklephuis te reingen en weer met de testkast opnieuw in te leren.

DarkEagle, 9 jaar geleden

nu mijn stappen...
1: uitlezen
2: gasklep schoonmaken opnieuw inleren

Je gasklep kan vervuilt zijn waardoor je toerental gaat schommelen. Werkt dit niet dan kan je ook een vacum lek hebben.

ozzyozzy, 9 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties. Ik zal hem zo snel mogelijk naar laten kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.