Volkswagen Golf III : Vw Golf Iii

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo,

het probleem die ik heb op de wagen is dat de temperatuurmleter op het dashboard niet tekent. nu de wagn is ng niet ingeschreven en ik heb hem ng maar pas gekocht. de wagen heeft al gereden hier thuis en de motor had goed warm en de temperatuurmeter gaaf geen temp. aan, ook merkte ik op dat ik de radiator nie hoorde aanslaan. waaraan zou dit kunnen liggen? temperatuursensor? waar zit deze juist?

volgend probleem is dat de achteruitrijverlichting bijna nooit gaat, soms gaat ze soms niet. ligt dit aan de schakelaar of aan de versnellingsbak zelf wat ik uit den boze vind)

mvg

GOLF II VW

Geplaatst door GOLF II VW (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

kan inderdaad de sensor zijn als hij helemaal niks meer zou doen,gaat de fan ook niet draaien na een tijd stationair draaien als hij al op bedrijfstemp is ?

controleer ook ff de sensor voor de achteruitrijlichten in op de bak,deze zal het 2e probleem wel veroorzaken.

Gr Stefan

GOLF II VW (0), 14 jaar geleden

heb ng een vraag heb hem vandaag redelij kwarm laten draaien, en de radiator sloag net aan. metdat ik niet kon zien op het dashboard hoe warm de motor had. heb ik hem dan terug stilgelegt. maar hij draaide aal een hele tijd en er was ok al avntjs mee gereden dus de motor had goed warm. nu vraag ik me af hoe die temperatuurmeter op het dashard wordt aangestuurdt en via welke sensor dit gebeurt.

de radiator is één met drie draden. een bruine en ng 2 rode . die bruine zal dus massa zijn , zou je deze gwoon handmatig kunnen testen de radiator? gwoon massa van accu en plus op de rode, maar ik begrijp niet echt waarom er 3 kabels zijn.

mvg

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Glenn

Ik krijg hoofdpijn als ik je stukje tekst hierboven een paar keer moet lezen..is een beetje wartaal.

Sloeg de fan nu wel of niet aan ? zo nee,kan het de thermoschakelaar zijn die je bedoelt,dat is die inderdaad wat in de radiator zit..Waarom heeft deze 3 draden ? ene voor de lage stand,de ander voor de hoge stand.

Waarom werkt de meter op het dashbord niet ? of de motor komt helemaal niet op temperatuur ( bv door een defecte thermostaat ) of de sensor die de meter aanstuurt heeft er geen zin meer in ?

De koelvloeistoftemperatuursensor bestaat eigenlijk uit twee sensoren (derhalve vier draden), het ene gedeelte geeft het signaal aan het instrumentencluster (de meter in je dashboard) de andere levert data voor je motormanagement. Wanneer de fout in het gedeelte zit wat data aan het motormanagement levert treden VAG-COM foutcodes als 16500, 16501, 16502, 16504, 17663 en 17664 op, hij krijgt dan de naam G62 (Geber 62). Gaat de andere kant kapot dan krijg je (o.a.) foutcode 00522 en 01039 en staat hij te boek als G2 (Geber 2).

[url=http://img36.imageshack.us/i/42962083.pn...][img]http://img36.imageshack.us/img36/2361/42...[/img][/url]

Gr Stefan

GOLF II VW (0), 14 jaar geleden

hallo srry voor de wartaal.

heb vandaag radiator uitgetest --> alles ok
thermoschakelaar krijgt 12 volt , heb dan op een andr kabel 12 volt van de batterij gestoken en de lage stand van de raddiator sloeg aan. dus deze moet in orde zijn . dashboad heb ik gedemonteeerd en alles een eer bekeken zag niets iegenaardigs. wat ik raar vind. die schakelaar met 4 draden heb ik inderdaad ook gevonden. maar ik weet niet welke kabel dus naar meterje moet sturen. is er een manier om je meter op je dashboard uit te testen? ligt er mometeel uit. dus niet veel werk. hab eens gehoord dat je daar spanning op kunt steken en de wijzer dan kan bewegen ? is dit ook zo ?

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

thermostaat kapot zeker. Gaat de binnenverwarming wel goed? neen zekers ........ vervang thermostaat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.