Volkswagen Lt 46a: vw lt 46 a start slecht als motor warm is

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 130 pk 4 cyl

start slecht als motor warm is . als motor aanslaat loopt hij gelijk goed rond (op alle 4 cyl ) brandstof filter/ringen/T stuk /startmotor/accu zijn vervangen.
elektrische afsluiter plunjer er uitgehaald maar probleem blijft. wanneer hij een tijdje stil heeft gestaan en afgekoeld is start hij gelijk en loopt in 1 keer netjes rond.
het is een perkins motor met hydraulische klepstoters en heeft geen distributieriem .de brandstofpomp heeft nog gewoon een gaskabel en er is uitwendig geen lekkage te zien bij pomp/leidingen/verstuivers.
heeft iemand een idee .

kingma

Geplaatst door kingma (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

barrichello (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Is er kort geleden ook een nieuwe distibutieriem om gekomen?
Anders de timing van de distibutieriem controleren, als de brandstofpomp een halve tand verkeert staat krijg je ook zulke problemen.

Met vriendelijke groet,

Dennis.

kingma (0), 12 jaar geleden

dank voor je snelle reactie
motor heeft geen distibutieriem

barrichello (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Oke, ik was in de veronderstelling dat het een TDI betrof.
Maar dan is dit nog een perkins motor volgens mij.
Daar heb ik eigenlijk helemaal geen ervaring mee, en kan zo ook niet een eventuele andere oplossing bedenken.

Met vriendelijke groet,

Dennis.

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer de klepseling want die wordt meestal vergeten met een beurt.



Gr John

kingma (0), 12 jaar geleden

hallo Jonh , ik heb voor zekerheid gekeken maar de motor heeft hydraulische klepstoters.

gr Boy

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, hoogstwaarschijnlijk is het een MWM motor 2.8 liter, deze heeft bij mijn weten geen hydraulische klepstoters, en dan moet je nog steeds elke 45.000 km de kleppen stellen. Heb je het oude diesel filter nog ? Zaag hem door en controleer op metaalspaanders, deze kunnen uit de inspuitpomp komen en komen via de retour ook weer in de brandstoftank. Groet Jan227

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Correct Jan deze lt heeft een mwm motor en die heeft geen hydraulische stoters en moet je regelmatig controleren/stellen.



Gr John

barrichello (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Dat is wel een beetje verwarrend want bij de gegevens staat, bouwjaar 1999, 1.9 4 cilinder 130pk.
En nu is het een 2.8.
Wel een beetje lastig voor het meedenken zo.

Met vriendelijke groet,

Dennis.

kingma (0), 12 jaar geleden

Hallo allemaal, ik ga maandag nog een keer kijken of het hydraulische klepstoters zijn of handmatig is. Ik zal proberen een foto er van te nemen. Verder heb ik toch nergens per abuis 1.9 motor neer gezet. Het is in ieder geval een 2.8 motor.heb het idee dat het toch inwendig in de pomp zit. Heeft iemand een idee wat een pomp revisie kost.
Gr. Boy

kingma (0), 12 jaar geleden

hallo allemaal , ik heb vandaag nog een keer gekeken of het hydraulische stoters waren. maar kan geen vulplaatjes of stelmechanisme ontdekken
ff foto van gemaakt
er staat inderdaad MWM op het motorblok

de Dokter (0), 12 jaar geleden

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/27/klepspeling.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/27/...][img]http://img27.imageshack.us/img27/6369/kl...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

LOMAX (0), 12 jaar geleden

Probeer toch eens te starten met een tweede, zware hulpaccu erbij. Want als hij koud goed start, zie ik niet meteen problemen met de pomp. Maar zoals in een ander topic aangegeven, hebben de VW diesels, net als Audi en vele andere merken, een relatief hoger starttoerental nodig bij warme motor, anders spuit hij gewoon niet in. Tweede oorzaak kan een defecte temperatuursensor zijn, deze tijdelijk afkoppelen zou ook een oplossing kunnen bieden. Niet de sensor voor de fan of temperatuurmeter in het dashbord, maar een derde sensor. Deze sensor is er eentje met variabele weerstand, de waardes weet ik niet meer precies, maar je kan hem doormeten terwijl hij nog gemonteerd is.

kingma (0), 12 jaar geleden

dokter dank voor de tekening. alleen zoals ik je op mijn foto's ziet. zie ik geen stel mechanisme of vul plaatjes

kingma (0), 12 jaar geleden

[quote=LOMAX]Probeer toch eens te starten met een tweede, zware hulpaccu erbij. Want als hij koud goed start, zie ik niet meteen problemen met de pomp. Maar zoals in een ander topic aangegeven, hebben de VW diesels, net als Audi en vele andere merken, een relatief hoger starttoerental nodig bij warme motor, anders spuit hij gewoon niet in. Tweede oorzaak kan een defecte temperatuursensor zijn, deze tijdelijk afkoppelen zou ook een oplossing kunnen bieden. Niet de sensor voor de fan of temperatuurmeter in het dashbord, maar een derde sensor. Deze sensor is er eentje met variabele weerstand, de waardes weet ik niet meer precies, maar je kan hem doormeten terwijl hij nog gemonteerd is.[/quote]
hallo lomax , heb nog met een extra accu geprobeerd .maar geen effect. sensor los halen heeft geen effect.

kingma (0), 12 jaar geleden

ik heb vanmiddag een kwartier gereden en daarna de motor 3 uur stationair laten draaien. motor uitgezet. en toen weer gestart.motor sloeg gelijk aan ??????
ben er achter dat motor niet aanslaat als hij lange tijd belast is geweest. dus met een aantal uren stationair draaien start hij wel gelijk.
ben benieuwd nog een paar mogelijke oorzaken weet

gr boy

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

Kingma,

In deze motor zitten geen zelfstellende kleppen, deze zijn te stellen dmv het verdraaien van een inbusboutje in de tuimelaar.
Ik zou dus eerst de speling controleren en evt afstellen want zo kom je geen steek verder.



Gr John

Hans4040 (190) PRO, 12 jaar geleden

@kingma;
citeren is niet nodig en jezelf citeren al helemaal niet...
gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg,
Moderator Problemcar.

kingma (0), 12 jaar geleden

hallo John ,ik zal morgen ff langs hans anders gaan voor een brilletje voor mij. zag nou ook op tekening van de dokter de inbus sleutel staan . heb kleppen gesteld maar er zat overal meer dan genoeg speling. motor loopt wel een stuk rustiger dan eerst maar probleem van het slecht starten als hij warm is blijft. er blijft zo weinig meer over behalve pomp ????

gr boy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.