Volkswagen Passat: Vw Passat 1.9 TDI (81KW) Airco-Pomp?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

Wie kan mij informeren over een aantal kleine problemen die voorkomen in een Vw Passat Tdi, namelijk er zit een climatronic op wanneer deze helemaal uitstaat geen probleem alleen wanneer men hem aanzet hoor je een raar geluid komen van de Airco? lijkt wel. Hij doet het normaal wel maar deze geluid begint te irriteren heb gekeken naar de snaren maar nee, zou het de magneet kleppen kunnen zijn van de aircopomp?

Als je de stuur voluit zowel naar rechts als links draait hoor je piepende geluid ,heb de snaren vervangen niet geholpen, heeft geen lekkage van de leidingen, vrees dat het de pomp zelf is, wie kan mij hierop adviseren?

Denk dat zowel de professionels als de particuliere hier wel enige ervaringen mee hebben gehad om mij positief te kunnen adviseren....

Bedankt Adalim....

Adalim

Geplaatst door Adalim (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

piepend geluid bij volledige stuuruitslag is normaal; dan stroomt de olie namelijk onder hoge druk door een overdrukventiel....
Is niet de bedoeling dat je dit langdurig achter elkaar doet; de stuurolie wordt dan kokend heet.

Adalim (0), 16 jaar geleden

bedankt Harry voor je reactie je hebt gelijk maar ik heb het vermoeden dat het toch iets anders is namelijk ten eerste geluid wordt steeds sterker bij bijna elke greep naar beide richtingen hoeft stuur hoeft niet eens voluit te staan, heb toch een vermoeden dat het de pomp zelf is.
Toch bedankt voor je reactie...

Mvgr, Adalim...

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Check eens of deze een rubber demper in de krukaspoelie heeft; en of hier nog rubber tussen zit. Verpulvert wel eens; maar ik weet niet zeker of deze wagen met zo'n ding uitgevoerd is.

Stuurpompen gaan eigenlijk alleen stuk als ze zonder olie gedraait hebben.

passat007 (0), 16 jaar geleden

Komt dit geluid niet uit je linker ventilator voor je radiateur.
Bij inschakelen ECC gaat deze draaien, bij uitschakelen ECC stopt hij.
Ik heb een soortgelijk probleem geplaatst op 4 juni >> kijk daar naar de eventuele reactie's.

Adalim (0), 16 jaar geleden

Heb het zelfde probleem als wat jij ook hebt aangegeven, ben jij nadat je de ventilator heb vervangen van deze geluid af gekomen, heb het nog een keer goed nagekeken, maar heb het gevoel dat het meer komt door de poelie van de pomp zelf.
Ik wacht op een reactie van jou terug...Passat 007...

Mvgr, Adalim.....

passat007 (0), 16 jaar geleden

Ik heb de ventilator nog niet vervangen.
Hoe zou jij het eventueel kunnen beoordelen:
Deze ventilator kun je volgens mij uitschakelen als d.m.v. 2-polige stekker los te trekken.
Als je de ECC dan inschakeld moet je in jouw geval geluid horen(=pomp) zoniet is het de ventilator.
Ik weet alleen niet of de airco het nog wel doet als deze ventilator niet aangesloten is, wellicht kunnen mensen op dit forum hierop reageren.
Groetjes Wim

khan (0), 16 jaar geleden

jawel de airco wekt wel als de koelventiltator niet is aangesloten, wel moet je uitkijken als het boven de 25 graden is en je de airco aanzet dan kan die weleens erg warm worden

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

vrijloop van de dynamo controleren

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=john5686]vrijloop van de dynamo controleren[/quote]
[color=darkgreen]Die kunnen een partij herrie veroorzaken van heb ik jou daar. Vaak wordt daar te laat na gekeken, pas nadat de riem en spanner reeds vervangen is......[/color]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.