Volkswagen Passat: Vw Passat 2001 el. ramen werken niet nas inlezen airbagmodule

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Na problemen met de airbagmodule is bij de VW-dealer een nieuwe module geplaatst+ingelezen(Canbus). Hierna werkten de el. ramen niet meer. Nogmaals uitgelezen, beiden ruitmotortjes zouden defect zijn. Moesten speciaal besteld worden. Leek me sterk dat van het ene op het andere moment beide motortjes defect gaan, maar zegt nooit nooit. Zelf een werkende motor geregeld, deze gemonteerd, werkt nog steeds niet. Zoals ik bij de dealer al kenbaar heb gemaakt is het probleem ontstaan na het inlezen van de airbag-module. Waarschijnlijk iets niet juist uitgevoerd, maar ook waargenomen dat er tijdens het inlezen met de knopjes van de raambediening "gespeeld" werd. Dealer verleent geen medewerking aan oplossen probleem. Andere dealers in Limburg geraadpleegd, weten het ook niet, of willen het niet weten. Ik zoek nu een oplossing, misschien maar de grens over een Duitse dealer raadplegen die overweg kan met Canbus. Iemand een voorstel ?

Leon63

Geplaatst door Leon63 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Hey,

Doet de centrale vergrendeling het ook niet?
Controleer de zekeringen,grote kans dat er eentje suk is.Ik geloof een 10 ampere links in dashbord.
Een verkeerd airbag module kan ook een oorzaak zijn,deze staat in verbinding met je comfortmodule,bij een crash stuurt het airbag module een signaal naar comfort om de centrale vergrendeling te openen.
Of het comfort module is defect of met de codering gekloot,lijkt me stug dat beide raammotortjes tegelijk stuk zijn.
Zijn er geen storingen in comfortmodule?

Leon63 (0) PRO, 17 jaar geleden

Cv afstandbediening doet het ook niet, en met de sleutel sluiten alleen de voorportieren. Zekeringen zijn goed.

rudi10560 (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk is de codering niet juist en herkent hij dusdanig de deuren niet en sluiten de ramen niet naar behoren.zou toch ook eens kijken naar de bedraading.

Siem Bijman (160) PRO, 17 jaar geleden

Wat was de reden dat die airbag-module vervangen moest worden? Misschien zit er een elektrische storing die meerdere gevolgen heeft?
Laatst een Passat hier gehad die de zekering van het remlicht stuk had. Nadat die was vervangen, sloten alleen de voorportieren en bleek dat we een zekering (die even gewisseld was) vergeten waren terug te plaatsen. Dus er is een aparte zekering die er voor zorgt dat de achterportieren meegaan. Misschien heb je er wat aan.

Leon63 (0) PRO, 17 jaar geleden

Cv probleem is opgelost, zat toch in een zekering. Airbagmodule moest vervangen omdat het airbaglampje aan bleef, auto heeft geen schade gehad, bij uitlezen bleek de module defect. Het vreemde is dat je de ruitmotortjes hoort "klikken" bij bediening, maar ze doen niks. Net alsof borstel blijft hangen, met ander motortje hetzelfde, motortje uit deze Passat in een andere Passat dan werkt ie wel! Moet ergens een fout signaal via Canbus krijgen. We gaan verder en houden jullie op de hoogte.

Willy12187 (0) PRO, 17 jaar geleden

Eh.. weet je zeker dat je de juiste motor hebt.
Je kunt namelijk de fout ingaan omdat er motoren zijn met verschillende eindweerstanden, als je deze monteerd in een canbus systeem worden er door de regelapparaten verkeerde bloksignalen ontvangen en kunnen systemen zelfs compleet uitvallen.
Heb dit als eens aan de hand gehad met een passat waar een verkeerde raammotor voor was besteld, was aardig zoekplaatje. Komt doordat al deze functies via het comfortregelapparaat worden aangestuurd.
succes

Guido Priemus (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan het niet zo zijn dat de dealer de codering van de Comfortmodule per ongeluk heeft veranderd? Wat is de huidige codering?

Moet 04097 zijn bij 4 electrische ramen en CV.
Moet 00257 zijn bij 2 electrische ramen en CV.

Neem aan dat er geen memory-stoelen inzitten, anders weer andere codering.

CAN-Gateway goed gecodeerd?

Wat is de codering van het Airbag-regelapparaat?


Groet,

Guido Priemus

Roy10511 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hmmm pas op met die raammodules.. ook 1 keer gehad met centrale vergrendeling!! Had toen de rechter module kapot nieuwe besteld en gemonteerd! Nieuwe op chassisnr besteld! Wil ik raam bedienen gaan de spiegels heen en weer!!! En nog meer rare dingen! Toen ff naar de dealer geweest monteur kijkt.. weet het ook niet... Ik weer naar magazijn samen gekeken bleken er 2 soorten in te kunnen zitten.... alleen laatste letter anders... andere besteld en wala alles weer goed... dan weet je dat!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.