Volkswagen 0: VW passat bj 2006 AIRCO WERKT NIET

Bouwjaar: 2007

hey

heb hier vandaag een vw passat van 2006 gehad. De eigenaar klaagde dat de airco niet functioneerde. Auto heeft schade gehad maar is hersteld en aircosysteem is terug op druk gezet. Airco koelt inderdaad niet.
Heb hem uitgelezen met VAGcom (op laptop) en krijg als foutcode: 00819 Hochdruckgeber-G65 --> onderbreking of kortsluiting naar massa. foutcode gewist en komt onmiddelijk terug.
Waar zit die hogedrukgever? Op de pomp zelf zit niets van klep, enkel een spoel die PWM gestuurd wordt (lijkt nog signaal te krijgen, weerstand van spoel is 12ohm). Achter de rechter koplamp zit een sensor met 3 pinnen op (op een leiding). Deze is vervangen geweest tgv het accident, doch krijgt deze geen signaal. Wanneer ik kijk bij meetbrocke 001 (vagcom) dan staat er status 17 wat staat voor compressor OF ( te wijten aan drukfout heb ik ergens gelezen) Dat die sensor geen signaal krijgt zou ik nog kunnen begrijpen omdat het systeem niet kan werken vanwege de 17 status, maar hij moet de druk toch kunnen meten om die fout telkens te kunnen geven???

nu vraag ik me af:

Waar zit die hochdruckgeber G65 ergens?
waarom krijg ik een PWM signaal aan mijn pomp wanneer hij altijd status 17 geeft? (compressor of)

heeft er hier iemand ervaring mee?

GT-ke

Geplaatst door GT-ke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

de druksensor gaat vaak in storing staan. laat de motor met airco ingeschakeld (hoeft niet te werken) een 15 mijn draaien.. dit wil nog wel eens zorgen voor het wissen van de storing.. (evt. nog eens met de testkast wissen als deze niet automatisch verdwijnt)
en controleer ook nog even de draden van de airco aan de voorzijde (denk dat daar de klap is geweest) deze willen weleens niet helemaal goed terug geplaatst zitten (hebben we bij ons op het werk ook al eens gehad)


mvg

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

owhja, die hogedruk gever is de druksensor in de leiding van de airco (diegene die jij ziet zitten denk ik)

mvg

GT-ke (0), 16 jaar geleden

deze sensor is al vervangen geweest. hij had daar idd de klap gehad. Er is een nieuwe stekker geplaatst voor op de druksensor te zetten in een garage. Probleem is dat ik niet weet wat ik zou moeten meten op de 3 pinnen. 1tje is verbonden met de massa, dat heb ik gemeten. Maar wanneer de airco opstaat komt er niks signaal op deze stekker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.