Volkswagen Passat: VW PASSAT Variant (3C5) 1.9 TDI: Waar zit de interne temperatuur

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Beste,

Ik heb recent door een garage de airco een servicebeurt laten verzorgen. De bekende acties zoals vullen, filters schoonmaken e.d. zijn gebeurd, maar ik heb nog steeds het idee dat de AC niet naar behoren werkt. Daarom heb ik vorige week de AC ut laten lezen en het volledige testprogramma laten draaien en daar kwam niet bijzonders uit.

Het bekende probleem van de stelmotortjes (de kleppen die te horen zijn en het geluid van de motortjes) is bij mij bekend, maar daar licht het volgens mij niet aan.

Het probleem:

De AC koelt niet volledig en ik denk dat de luchttoevoer naar de intern temperatuursensor verstopt zit.
Ik heb op fora gelezen dat deze eventueel, voorzichtig door geblazen kan worden met wat perslucht.

Kan ik dit zelf doen en zo ja, waar kan ik de interne temperatuursensor precies vinden??

Alvast bedankt voor jullie reacties en meedenken!

Gr.
Rein

RFloris1977

Geplaatst door RFloris1977 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Luchttoevoer zal vast niet aan de hand zijn.
Als je zeker wilt zijn dan moet je met een testkast in de meetwaardes alle interieur temperatuurvoelers gaan uitlezen, je hebt er 1 voor de middenroosters en 1 voor de voeten en 1 net na de verdamper en 1 die de gehele interieurtemperatuur meet. De bedoeling is om kachel volgas te zetten met alle roosters open en de verdeling op onder/midden en boven (bij climatronic) en dan de waardes van al die sensoren te zien wat ze aangeven, als je ze een minuut of 3 de tijd geeft om aan te passen dan behoren ze allemaal hetzelfde aan te geven of met max 3 graden verschil. Maar die temp sensor van de verdamper ging wel vaker stuk (kap van tunnelafdekking verwijderen rechts voetenruimte) maar ook die voor de middenroosters (achter kap links zijkant dashbord) Beste is gewoon eerst die sensoren uit te lezen en kijken wat ze aangeven voor temperatuur.

RFloris1977 (0), 9 jaar geleden

Dag Ricky,

Bedankt, ik ga er deze week naar kijken. De afgelopen dagen lag ik toch liever aan het water dan in de auto.. ;-)
Ik houd je op de hoogte over de voortgang!

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja hahha idd liever buiten de auto dan in de auto met dit weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.