Volkswagen Polo: VW Polo die teveel geluid produceert

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SD

Sinds 3 jaar heb ik een VW Polo 1.9 diesel. In de loop van de jaren is het geluid van de motor steeds zwaarder geworden, net alsof de motor te laag was afgesteld, dit was echter niet het geval. Ook trilt de auto enigszins als ik stilsta, maar op het moment dat ik optrek en onder het rijden heb ik nergens last van. Een monteur gaf aan dat dit aan de distributieriem kon liggen, die er niet goed op zou zijn gezet. Ook zou het iets met de timing en het krukastandwiel te maken kunnen hebben. Maar aangezien de motor verder perfect loopt, goed start en heel zuinig is, zou dit volgens een andere monteur weer niet kunnen. Ook werd er gesproken over een cilinder die niet zou werken of een klep die niet goed was. Verschillende mensen hebben er naar gekeken en tips gegeven, maar tot op heden ben ik er nog niet achter hoe dit te verhelpen is en of dit eventueel schadelijk is voor de auto als ik hier nog mee blijf doorrijden. Ik rij met mijn auto voornamelijk lange afstanden over de snelweg. Ik hoop dat iemand mij een tip kan geven wat dit lawaai van deze auto kan veroorzaken.

natalie

Geplaatst door natalie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tedkroon (0), 17 jaar geleden

Gebruik is een verstuiverreiniger!

Dan loopt hij wellicht weer stiller.

Groeten Ted.

Santa (0), 17 jaar geleden

Je info is te summier om een oorzaak aan te kunnen wijzen. Bedoel je dat de motor steeds meer bromt/resoneert?
Bij alle toerentallen of bij een bepaald toerental?
Dit kunnen heel veel zaken zijn, varierend van de uitlaat tot een trillende motorafdekplaat.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.