Volkswagen Polo: VW Polo olielamp knippert + geluid signaal

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 44kw

Van de Polo van mijn oom gaat het olielamp knipperen, vooraf gegaan door een piep signaal. Oliedruk is goed, olienivo is goed. Het is zelfs zo dat wanneer de auto alleen op contact staat, motor uit, dat het signaal na een paar seconden piept en het olielampje begint te knipperen. Motor hoeft dus niet lopen, om foutmelding ?? te krijgen. Er is geen oliedruksensor in het carter aanwezig, en de sensor van het lampje heb ik al vervangen.
Wil dit probleem graag oplossen, maar weet het even niet meer...

joey5524

Geplaatst door joey5524 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sinterklaas (0), 16 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook sinds vandaag.
Hoop dat er mensen zijn die hier het antwoord op hebben.
Hoge piep bij het draaien van de sleutel van contact 2, daarna olielampje en piep.
Olie is goed vol.
Hoop snel op antwoord ook voor jou joey5524.
groetjes

dennizz91 (0), 16 jaar geleden

hoi ,
kan het zo zijn dat er een imitatie oliefilter op de motor geschroefd zit ?
het gebeurd wel eens met die imitatie filters dat het terugslag klepje dat erin zit blijft hangen en dan het lampje gaat knipperen en je een piep geluid hoort , na het vervanegn van het filter is het over
nou kan het zijn dat dit bij jullie het geval is .
mvg dennis

joey5524 (0), 16 jaar geleden

Filter is OK.
MAAR geluidsignaal + lampje gaat ook knipperen indien de motor niet draait, maar de auto alleen op kontakt staat ! Gaat soms aan na 10 sec, en soms duurt het (veel) langer. Hetzelfde geldt bij rijden.

dennizz91 (0), 16 jaar geleden

gebeurd het zowel bij warme als bij koude motor of blijft hij piepen bij warme motor ??

sinterklaas (0), 16 jaar geleden

bij mij is het opgelost, ff een nieuwe filter erin geschroefd. Olie vervest en weg is de piep. Voor de zekerheid ook nog oliedrukventiel vervangen. Kostte haast niets.
Joey5524 succes, hoop dat het bij jou ook snel weg is.

dennizz91 (0), 16 jaar geleden

hoi ,
mooi dat het ene geval opgelost is , het is wel een mankement wat veel voorkomt met imitatie filters , filters van de dealer zijn duurder maar over het algemeen veel betrouwbaarder .
mvg dennis

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

ach wat is orgineel, veel fabrikanten gebruiken origineel filters van het merk m.a.n.n.
en laat deze nou net bij de firma fram van de band rollen...

dus als je bedoelt dat het doosje origineel is, heb je een punt..

sinterklaas (0), 16 jaar geleden

He arie549 dat vertelde mijn garage me ook. Hij had ze toevallig op voorraad liggen. Echt er is geen verschil te zien tussen de gene die ze origineel noemen en de zogenaamde immitatie. Het ene was een blauwe doosje en de ander een geel met groen doosje. Maar ja wat is wijsheid, ik heb het zekere voor het onzekere genomen en ben voor de originele gegaan. Verschil was 6 euro en als daarmee het gepiep en foutmelding opgelost is dan vind ik dat best. Om voor die 8 euro nou een risico te nemen(als er uberhaupt wel een risico is) voor een auto van een paar duizend euro is een beetje overdreven.Wel adviseerde hij mij om castrol magnatec 10w40 te nemen. Volgens de garage is het toch vaak de oliefilter waar iets mee is.
Ik hoop dat het geval van joey ook spoedig opgelost zal zijn, want zo`n piep is erg hinderlijk elke keer.

joey5524 (0), 16 jaar geleden

Ik zou dan toch bijna ook dat filter gaan vervangen, maar ik heb er een hard hoofd in. Heb pas tijd na het weekend, auto staat nu stil.
Het probleem kwam spontaan, dik 5 maanden na zijn laatste onderhoud. Oliepeil was goed. Vervolgens gelijk olie+filter+sensor vervangen, probleem bleef.
Het gekke is, dat het signaal+lampje begint te knipperen, ZONDER dat de motor gestart is. Koud/warm maakt niks uit.
Wanneer doet ie het; instappen, auto op contact, alle controle lampjes branden, contact aan laten, verder niks doen, NIET STARTEN, na goed 20-30 sec (dat verschilt) komt de piep en begint het lampje te knipperen.
Ik zelf denk aan iets achter de klokken, printplaat o.i.d.

joey5524 (0), 16 jaar geleden

Tsja, nu sta ik echt voor een raadsel. Zo spontaan als het signaal en het knipperen is begonnen, is het ook opgehouden. Hij doet het nu al dik 2 weken niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.