Volkswagen Polo: vw polo valt stil na starten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: ADX

hallo,

ik heb hier een vw polo uit BJ:1995 staan met het volgende probleem, de auto start goed en loopt dan ook even goed maar na ongeveer 2 seconden valt de motor stil. Zelf hebben we de computer met complete startblokkering vervangen (sleutel, contactslot, transponderring, moduul startblokkering en computer.) omdat we het vermoeden hadden dat deze defect was. maar dat was dus helaas niet het geval. We hebben ook nog de ontsteking verwisseld met die van een goed lopende auto maar dat mocht ook niet baten.

hoop dat iemand dit probleem herkent of zelf al eens voor de hand heeft gehad.

Mvg.

Mouws

Geplaatst door Mouws (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 10 jaar geleden

Controleer de temperatuurzender. Als die op min 30 staat start hij wel, maar slaat af en krijg je dan niet meer aan de praat.

Verder kun je ook eens kijken naar en valse luchtprobleem , bv de rembekrachtigerslang die vaak in de bocht scheuren. En vanaf het luchtfilter richting inlaat loopt dacht k ook een vacuumslang die een klepje bevat die naar een zijde lucht doorlaat en die klepjes willen ook wel eens stuk gaan. Vacuum is echter niet iets wat de motor eerst goed laat lopen en dan plotseling laat afslaan en de auto niet meer starten wil.

Misschien kun je hier iets mee.

Mouws (0) PRO, 10 jaar geleden

bedankt voor je reactie Siem, maar deze hebben we net vervangen en helaas is daar het probleem niet mee opgelost. En voor de zekerheid de vacuum slangen/leidingen nog gecontroleerd maar daar zit het inderdaad ook niet in.

mvg

Siem Bijman (160) PRO, 10 jaar geleden

Temperatuursensor heb je vervangen, dat heb ik gelezen maar als er een draadbreuk of iets dergelijks is komt het signaal ook niet aan, Vandaar de tip om met je diagnoseapparaat de data te bekijken en daar de temperatuur.

jhl (0) PRO, 10 jaar geleden

Deze wagentjes hadden ook veel last met hun ontstekingsbobijn/module en de stroomverdeler. Heb je deze al getest?
In de stroomverdeler zit een kunststof afdekkapje dat durfde verpulveren met stilvallen tot gevolg.

Mouws (0) PRO, 10 jaar geleden

probleem is opgelost, het zat hem in verschillende massa's, waaronder die van de startblokering. deze waren door de eigenaar zelf op een zeer creatieve wijze vast gezet.

Bedankt voor de reacties!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.