Volkswagen Transporter: VW Transporter Probleem drukgroep en het vliegwiel!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi T4

De chef van de werkplaats constateerde bij de controlebeurt dat de koppeling slipt en dat reparatie zo snel mogelijk gewenst is om meer schade te voorkomen. Voor deze reparatie dienen in ieder geval de drukgroep (+ poelie) en het vliegwiel (lekkage) vervangen te worden. (1200 euro reperatiekosten)

Wij denken voorzichtig aan een fabrieksfout bij onze Transporter. Wij kunnen namelijk niet geloven dat de drukgroep etc. na 3 ½ jaar en 50000 km normaal gesproken al versleten is.

Kent iemand dit probleem. Wij zoeken naar bevestiging dat dit een fabrieksfout is en een tegemoetkoming van VW in de kosten. Dat lijkt ons niet meer dan logisch.

mulder pa 1970

Geplaatst door mulder pa 1970 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

max71 (0), 17 jaar geleden

bij onjuist gebruik van de koppeling kan deze er heel rap uitliggen als er olie lekkage bij de koppelingsplaat is en dit via de versnellingbak komt of via de krukas keering gaat het nog veel sneller dus de plaat hoeft niet versleten te zijn maar kan wel nat van de olie zijn en zo gaan slippen ik weet niet of dit veel vaker voor komt maar daar heeft een ander denk ik nog wel antwoord op .hoe en door hoe veel personen word de wagen gebruikt en hangt er veel een aanhanger achter ?

bloemie (0), 17 jaar geleden

dit is een bekend probleem bij een t4 ,waarschijnlijk heeft u de blauwe tdi ,enige coulanse van pon was er wel in 2006.

heeft overigs niets met rijgedrag te maken maar gewoon met de verkeerde koppelingsplaat en zo zijn er nog veel meer t4 rijden met een blauwe i de dupe geworden.

renet4150 (0), 16 jaar geleden

T4 (88pk) vanaf bj 2001 t/m 2003 kunnen een zwakke koppeling hebben, hier is genoeg over bekend bij de VW.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.