705 bezoekers online

Volkswagen Golf III : Waar zit de ontsteking

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik moet een nieuwe ontsteking .. voor me Golf 3 .. Maar waar zit die .. ?? Want dan kan ik die mee nemen na de sloop ..

Hopelijk kan iemand me helpen

Golfbitch

Geplaatst door Golfbitch , lid sinds 9 jaar geleden

7 Reacties

Ralf_Jensen PRO, 9 jaar geleden

Beste golfbitch,

Als je niet weet waar de ontsteking zit, hoe weet je dan wel dat deze vervangen moet worden?

Loopt de motor nog? In dat geval rijdt je met auto naar de sloperij.

Punt PRO, 9 jaar geleden

Wendy de onsteking bestaat uit een paar losse delen . Het deel wat mee draait met de motor....... en de bobine met zijn moduul (electronische schakelaar) Deze zit onder de bobine aan elkaar geschroefd tegen het schutbord. De vraag ...... Wat wil je hebben en waarom . Groeten.

Golfbitch, 9 jaar geleden

Hallo Ralf,

Ja de golf rijdt nog wel, alleen als die warm is valt de golf zomaar uit en krijg ik de golf ook niet meer aan ..
- ik heb rondvraag gedaan wat het probleem kon zijn. Het kan ook de bobine zijn maar de meeste gaven aan dat het de ontsteking was ..

Golfbitch, 9 jaar geleden

En waar zit ongeveer de ontsteking want de bobine heb ik al gevonden ..

Punt PRO, 9 jaar geleden

Volg de dikke draad die aan de bobine zit en deze loopt naar de verdeelkap en de ontsteking . Rare manier van uitlggen misschien omdat de 1600 motoren 2 uitvoeringen kent . De latere zit de ontsteking aan het uiteinde van de nokkenas dus aan de kop !!!
Teken de oude stand zoals hij nu zit af met een kras bij de uitstulpingen . Zo dat je niet hoef te zoeken hoe de andere er op moet. Paar inbusboutjes los draaien ontstekinghuis wat wiebelen en er recht uitschuiven. Met die plastic punt gaat deze in de nokkenas . Monteren gaat zonodig nog sneller. Succes.

Golfbitch, 9 jaar geleden

Okey dank u wel .. Ik zal kijken of ik hem los ken krijgen en mee kan nemen na de sloop .. Ik vind hem nu niet vertrouwd om mee te rijden .. Omdat ik al een keer gestrand ben met de Golf. Dus Dan rij ik even met iemand mee daar heen en hope da ik hem zo ken mee nemen ..

Punt PRO, 9 jaar geleden

Op het moment dat er geen vonk is neem je die platte stekker van dat ontstekingshuis en maak met het middelste pootje contact met massa. Die dikke kabel uit de bobine leg je op het kleppendeksel en daar kan een serie vonken overspringen niet te weinig. Als dit zo is is de hallgever in de ontsteking stuk dus vervangen. Maar als er nu met deze proef ook geen vonk is dan is de bobine/moduul defect komt ook meerdere malen voor. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.