Volkswagen Golf II: Waar zit mijn stappen motor

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hey,

Ik heb het volgende probleem. zodra ik mijn auto start slaat hij gelijk aan. Als ik hem even laat draaien loopt het toerental terug waardoor de motor uitvalt. dit kan ik voorkomen door gas bij te geven.
Maar dit heb ik dan ook als ik rij en mijn koppelingspendaal intrap... Dus heel irritant. Dit is niet van de één op de andere dag, maar het gebuerde steeds meer tot ik er nu bijna niet meer mee kan rijden

Volgens de garage en diverse Forums moet het mijn stappenmotor zijn (stationair regelaar).
Iedereen zegt dat ik die moet schoon maken en moet kijken of dat helpt.

Nu heb ik heel de dag op internet zitten speuren naar de stappenmotor, maar ik kan niet echt een duidelijke foto vinden op internet waar hij in mijn auto moet zitten. Zelf kan ik hem niet direct vinden (of aanwijzen als stappen motor) Ik hoop dat jullie me kunnen helpen...

ik heb ff een foto bijgevoegd van een zelfde motor (pijltje is niet van toepassing)

URL=http://img38.imageshack.us/i/dsc00099bb6...][img]http://img38.imageshack.us/img38/1469/ds...[/img][/url]

superhenki1

Geplaatst door superhenki1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johanvw (0), 13 jaar geleden

Hallo superhenki, bij de Golf 1.3 die jij hebt (motor NZ) heet dit onderdeel niet een stappenmotor, maar een "extra luchtschuif". Misschien dat je hem daarom niet hebt kunnen vinden. Deze zit met twee bouten op je inlaatspruitstuk geschroefd. Er gaan 2 slangen en 1 stekker naar toe. Deze stekker komt uit de injectierail (tussen de 2e en 3e injector) en verdwijnt daar naar onderen. Als je die volgt, zie je hem wel zitten.

Er is ontzettend lastig bij te komen zonder je inlaatspruitstuk los te halen. En om je inlaatspruitstuk los te halen moet ook het gasklephuis los, anders krijg je de lange bouten er niet uit. Niet moeilijk verder, maar waarschijnlijk moet je dan nog wel twee pakkingen vervangen (inlaatspruitstuk en gasklephuis).

Gr, Johan.

superhenki1 (0), 13 jaar geleden

Johan bedankt!

ik begon al aan mijzelf te twijfelen. Ik heb ff 2 foto's gemaakt om te kijken of we het over hetzelfde onderdeel hebben. zo ja? gewoon hetzelfde als de stappen motor qua reiniging?

alvast bedankt

[url=http://img641.imageshack.us/i/img0012420...][img]http://img641.imageshack.us/img641/9261/...[/img][/url]
[url=http://img714.imageshack.us/i/img0012320...][img]http://img714.imageshack.us/img714/9112/...[/img][/url]

johanvw (0), 13 jaar geleden

Die inderdaad. Je kunt hem schoonmaken met bijv. remmenreiniger. Er zit een bimetaaltje in dat de luchtstroom meer of minder afsluit. Ze koeken weleens vast, maar als het bimetaaltje zelf het begeven heeft: vervangen. Als je hem eruit hebt, kun je hem testen door hem bijv. in de vriezer te leggen.

superhenki1 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Het viel idd niet mee om hem te demonteren zonder de rest eraf te halen, maar het is me gelukt. Ik heb hem schoon gemaakt en weer terug gezet. Hij slaat nu niet gelijk na 5 min rijden af, dus ik ben geholpen. Ik heb hem ook nog even in de vriezer gelegt, maar daar zag ik weinig gebeuren, dus misschien dat ik op de sloot hier toch ff een andere haal. Bedankt voor je hulp! ik kan weer rijden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.