Volkswagen Golf V: Wanneer is een uitlaat te luid?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TFSI (AXX)

Heb recentelijk een Golf GTI (V) gekocht. Super ding - alleen valt mij nu veel meer 't geluid (van de uitlaat) op dan tijdens 't testrijden. Achteraf kan ik me niet voorstellen dat ik dit niet meteen heb gehoord, dus sluit ik een defect ook niet geheel uit. Ik ben geen techneut, maar hoe weet ik wat 'normaal' is qua geluidvolume voor een uitlaat en wat niet? Kan ik ook makkelijk zien of er een sportuitlaat of andere uitlaatmodificaties zijn gemaakt? (zonder deze meteen op een brug te laten zetten)

Het geluid is van dusdanig niveau dat je vaak gewoon harder moet praten om mekaar in een gesprek te verstaan. Het maakt vooral een rauw geluid als je gas loslaat en de toeren als 't ware laat 'terugvallen'.

groeten,
mischa

mischa1975

Geplaatst door mischa1975 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou dan lijkt me er en sport demper onder tezitten dat kun je makelijk zien door er effe onder tekijken.
als het orgineel is dan is hij achter uit een stuk.
is er een andere demper dan zit er na de achterste demper een klem of mof.

groetjes jan.

mischa1975 (0), 13 jaar geleden

terug gegaan naar garage en monteur had 't al snel gehoord. Versleten kogellagers rechtsachter......

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dus het geluid ging mee op de snelheid van de auto,dus niet op het toerental van de motor?

mischa1975 (0), 13 jaar geleden

yup....dat klopt... realiseerde ik me in 't begin niet.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee ok,dan heeft de garage het goed haha.

mischa1975 (0), 13 jaar geleden

[quote=ricky]Nee ok,dan heeft de garage het goed haha.[/quote]
De monteur heeft een stukje meegereden en na een paar meter (letterlijk) hoorde hij 't al.... zeer waarschijnlijk een kogellager. Daarna op de brug gezet en de wielen een voor een laten draaien.... rechtsachter was 't meteen raak... liep niet soepel... een soort schurend geluid. Hoop dat als die verholpen is (heb ook 't bekende probleem met de AXX motor) dat de auto weer als een zonnetje loopt. Het geluid van de kogellager was echter niet te harden.... denk vuvuzela x 10 of zo.... echt om hoofdpijn van te krijgen (werd steeds luider en luider).

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja dat klopt,geluid van defect wiellager gaat door merg en been,net als de toeters op het WK haha.

mischa1975 (0), 13 jaar geleden

Vandaag auto opgehaald. Ik reed weg en 't klonk super... lekker stil, zoals 't zou moeten zijn! :-) De garage heeft aangegeven de volledige naaf te hebben vervangen. Echter op de (130km durende) terugrit naar huis kwam 'het geluid' langzaam maar zeker weer terug.... veel zachter en een veel hoger geluid..... is 't dan weer de naaf (kogellagers)? Als deze net is vervangen, kan dat toch haast niet zijn.........? Heb uiteraard weer contact met de garage opgenomen (via email) maar ik heb nog geen reactie van hen (heb hen ook net pas ge-emailed).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.