Volkswagen Golf IV: Wartel drukleiding lekt diesel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: AHF - 81 kW

Omdat ik al enige tijd diesel rook bij het in-/uitstappen ben ik maar eens op onderzoek gegaan. Het blijkt dat er brandstof lekt bij de wartel van de drukleiding aan de verstuiver kant (cilinder 1). Uit ETKA kan ik niet opmaken of er een aparte afdichtring bij de wartel zit of dat ik een compleet nieuwe drukleiding moet gaan bestellen. Graag jullie advies.

Alvast bedankt!

KingD

Geplaatst door KingD (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik neem aan dat je al hebt gecontroleerd of de moer wel goed vast zit.
Anders kan er een haarscheurtje zitten of vuil of iets dergelijks of een lekkage van een andere plek,je kunt hem even loshalen en schoonmaken en dan weer monteren,maar meestal is het zo dat als de wartel vast zit dan bijft hij ook vast en lekkage's van deze leidingen heb ik nog niet gezien.

KingD (0), 16 jaar geleden

[quote=ricky]Ik neem aan dat je al hebt gecontroleerd of de moer wel goed vast zit.
Anders kan er een haarscheurtje zitten of vuil of iets dergelijks of een lekkage van een andere plek,je kunt hem even loshalen en schoonmaken en dan weer monteren,maar meestal is het zo dat als de wartel vast zit dan bijft hij ook vast en lekkage's van deze leidingen heb ik nog niet gezien.[/quote]
Ik heb nog niets gedaan in afwachting van advies :-). Ik zal het morgen eens proberen, kijken of het helpt. Thanx.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.