Volkswagen Passat: Water rechtsachter voetenruimte passagier

Bouwjaar: 1998

Ik heb al een tijde last van vocht rechts achter onder de voetenruimte van de passagier. (passat variant TDI)Rubbers gechecked. deurafwatering, ruitengeleiders, rechtsvoor blijft droog.
Nergens enige ingang te ontdekken.
Wie kan me een tip geven.

Peter8754

Geplaatst door Peter8754 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo peter het probleem zit hem voor in de auto klinkt raar maar wel waar
als je de motorkap van je auto open doet zit er aan de de passagiers kant een intereurfilter
er kunne 2 dingen zijn of je waterbak staat vol water komt vaker voor dan moet je de afvoerkanalen onder de accu onstoppen of je pakking rubber van je intereurfilter huis is kapot
suc6 er mee

schnitzel (0), 19 jaar geleden

laat er 1 in de auto zitte en gooi dan een emmer water over de boven kant deuren ! dan kan die persoon zien of dat ie echt niet lek via de deuren ! heb pas zelf ook loope zoeke waarom er nou telkens een plas water achter me stoel lag en dat kwam om dat de deur niet goed afsloot

Santa (0), 19 jaar geleden

Tja, wie ben ik om een heel verhaal af te steken...?
Bij mij was het een heel gezoek. Bleek dat de kitrand tussen de deur en het metalen deurpaneel (achter de bekleding)
aan de onderzijde lekte.
Hierdoor liep het water niet meer via de ontwateringsgaten, maar via het overloopgat a/d onderzijde v/h portier, waar die schroef van de bekleding zit, weg.
Dit zie je niet wanneer de deur dicht zit, maar het water loopt in het deurrubber, totdat deze vol is en loopt dan over, het interieur in....
Hoe kan je dit checken?
Deur openen, rustig waterstraaltje (gieter o.i.d.) op het raam richten en rustig gieten gedurende 5 seconden.
Dan direct onderzijde portier checken, kijken waar er water uitkomt....

Peter8754 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de afwatergaten voor schoongemaakt , (eerst accu eruit)
maar geen effect. Klaas , het is inderdaad de deur, hij lekt inwendig door de rand van het bekledingspaneel. Als ik de schroef eruit draai , kan ik dan het bekledingspaneel zachtjes wegtrekken?

schnitzel (0), 19 jaar geleden

bij mij was het toch niet mee deur rubber ! het water kwam tussen de deur en het zijl vandaan 8ter me deur plaat ! ff deur plaat er af nieuw zijltje gemaakt en er op geplakt met kit en nu lekt ie niet meer ! soms zoek je heel lang en dan is het zo iets doms !

Santa (0), 19 jaar geleden

Hallo Peter, prettig dat je het euvel gevonden hebt. Het heeft mij een hele tijd zoeken gekost. Als je die schroef losdraait, kun je het paneel NIET wegtrekken. Die zit rondom met een klikbevestiging vast. Ikzelf heb de bekleding er bij de dealer even uit laten halen. Op zich stelt het niet zoveel voor, maar ik wilde de boel niet beschadigen. Wanneer het bekledingspaneel verwijderd is, kun je 2 dingen doen: Of je maakt het metalen binnenpaneel los en trekt een hele nieuwe kitrand of je doet het sneller en makkelijker door het paneel te laten zitten en deze rondom gewoon af te kitten. Ik heb het laatste gedaan en ben van de lekkage af.

Santa (0), 18 jaar geleden

Hee Peter, is je lekkage probleem inmiddels opgelost?

Peter8754 (0), 18 jaar geleden

Het leek eerst`weg, maar nu lekt hij weer, auto naar een garage gebracht, deze hebben mijn werk nogeeens over gedaan, maar het helpt niet. misschien moet ik naar een carrosseriejongen, hij begint al lekker muf te ruiken.

Rob_NL (0), 18 jaar geleden

Heb zelf pas een testje gedaan.
Verwijder het deurpaneel aan de binnenzijde.
Zet je deur open.
Giet met een gieter langzaam water over de buitenzijde van de ruit, dus een rustige straal beetje naar links en rechts bewegen dat de hele ruit buiten een minuut nat blijft.
Kijk terwijl je dat doet naar de binnenzijde van de deur langs de gehele kitrand tussen het aluminium paneel en de deurbody.
Bij twee van de 4 deuren sijpelde het water zachtjes op twee plaatsen tussen de kit en de body naar buiten (dus als de duur dicht is druppeld het water over de rubberen deurrubber gewoon op de dorpel binnenbekleding naar binnen.

Oplossing, koop goede grijze sanitair kit en dicht de gehele kitrand opnieuw dicht.
Probleem opgelost.

Mocht het paneel ooit opnieuw los moeten (omdat het slotmechanisme vervangen moet worden) dan moet je dit testje even opnieuw doen.

groeten,
Rob

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt idd.
Maar meestal is de de deurplaat(met mechanisme) krom, en dan kun je kitten wat je wil maar naar een tijdje heb je weer een vijver in je auto.
vervangen is de optie(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.