Volkswagen Polo: Waterlekkage

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI

Deze week heb ik ontdekt dat ik lekkage heb in mijn polo variant. Onder de mat van de bestuurder is de bodem zeiknat (het water is dus niet van boven gekomen). Ik heb al gecontroleerd of de bak onder de voorruit verstopt zit ook heb de afwateringsgaatjes in het portier gecontroleerd. Met deze twee punten was volgens mij niets aan de hand.

Vanmiddag heb ik ontdekt dat mijn andere polo (1.3 uit 95) hetzelfde probleem heeft maar dan aan de passagierskant en rechts achterin.

Is dit een bekend probleem? Weet iemand de oplossing?

Edwin

Edwinb94

Geplaatst door Edwinb94 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rené9539 (0), 17 jaar geleden

Verwarmingradiatorke kapot? ( kleine fit er in )
Kijk even of uw koelvloestof niet verminderd is.

Santa (0), 17 jaar geleden

[quote=Edwinb94]Deze week heb ik ontdekt dat ik lekkage heb in mijn polo variant. Onder de mat van de bestuurder is de bodem zeiknat (het water is dus niet van boven gekomen).[/quote]
Wat bedoel je met "de mat"?

de autoMAT of de bekleding ZELF, zeg maar de vloerbedekking van de auto?

Lekkage kan weldegelijk via het portier komen, OOK terwijl de ontwateringsgaatjes open zijn!

Water lekt dan tussen de aluminium deurplaat en de deur zelf door.

Zie http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

stefan84 (0), 17 jaar geleden

eerste probleem zal waarschijnlijk een defecte kachelradiator zijn,de kvs inderdaad eens even controleren,je systeem is zo leeg indien deze lek is en dan is ermee verder rijden geen goede optie,met alle gevolgen van dien..

2e auto,komt het water niet van onder de auto naar binnen ?

Stefan

Edwinb94 (0), 17 jaar geleden

Met de "mat" bedoel ik de automat. De automat is aan de bovenkant droog en onder de automat is de vloerbekleding dus zeiknat.

Stephan ik zou niet weten of het van de onderkant komt. In eerst instantie dacht ik dat dat bij de polo variant het geval was er bleek ook een rubberdop aan de onderkant te ontbreken deze heb ik vervangen. Helaas was het probleem daarmee niet opgelost.

Het peil van de koelvloeistof of volgens mij in orde (zal ik morgenvroeg voor de zekerheid nog evn checken).
Ik heb wel begrepen dat het probleem veroorzaakt kan worden door de folie aan de binnenkant van de portieren (volgens mij heeft de polo nog geen alumium deurplaten maar folie). Wanneer dit niet goed geplakt is kan er lekkage ontstaan. Heeft iemand hier ervaring mee?

Edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.