Volkswagen Golf V: waterpomp vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Beste,
ik moet de waterpomp van een golf SDI vervangen, en ik wou vragen of dit hetzelfde procedure is als bij een TDI qua distributieriem en op tijd zetten.
'k heb in het verleden al een TDI de waterpomp en de distributieriem vervangen..
Alle tips en links zijn welkom.
Bij voorbaat dank.
Limalo

limalo

Geplaatst door limalo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=limalo]ik wou vragen of dit hetzelfde procedure is als bij een TDI qua distributieriem en op tijd zetten[/quote]
Ja....

Gr. paul

limalo (0), 10 jaar geleden

Hallo moderator.
ik ben bezig met de waterpomp te vervangen zo ook de spanrol en de distributieriem, nu merkte ik voordat ik begon , dat in de gat van koppelingshuis geen inkerving of bol te zien was waar ik dan kon zien of deze op tijd staat met de nokkenas, maar er is wel op de krukaspolie met een punt verf gemarkeerd die gelijk staat met de merkteken van de blok, ik vond dat vreemd...toen heb ik zitten draaien aan de krukas om te zien of ik die inkerving kon terugvinden in de schakelbak, en inderdaad hij stond een 3 tal cm achter....weliswaar geen inkerving maar een tand , hoe kan dit, en kan ik deze merkteken gebruiken eenmaal de riem ervan af ligt??

Grt.
limalo

limalo (0), 10 jaar geleden

ik heb de nokkenas en de brandstofpomp beide met behulp van speciaal geredschap gearreteerd behalve de krukas, nu is mijn vraag kan ik deze nog op tijd zetten en hoe?
dringend!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.