Volkswagen Golf II : waterprobleem

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo, sinds kort komt er water binnen in mijn Golf 2.
Het water komt vanboven de zekeringskast.
Als ik boven (via de motorkap) de zekeringskast kijk zie ik een houten plaatje die redelijk zacht is.
Dus daarom heb ik het deel dat zacht (vort) hout was er uitgesneden en een dik plasticen plaatje op gelijmd maar het water bijft maar binnen komen.
Als je recht vanboven onder de motorkap kijkt zie je precies een houten plaatje maar dat is vrot ik heb dat stukt er uit een een plasticen stukje erop gelijmd, maar het water blijft maar komen.
'k ga nog kijken voor foto's.
Wat zou ik het beste doen?

Dieter_x3

Geplaatst door Dieter_x3 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wat is een pongkast voor apparaat ??

Indien je de zekeringkast bedoelt, controleer eens de doorvoerrubbers, daar waar de kabels naar binnen komen.

Raamrubber ook nog in goede staat ?

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

is niet de ruitrubber....

bij elke golf II gaat de carrosserie door net onder het rubber, in de linker onderhoek van de voorruit. Kwaaltje, eenvoudig op te lossen trouwens.

Is de ruit nog goed, snij dan het rubber stuk en haal de ruit er uit. Als de ruit toch al sterren of barsten heeft, schop hem dan zo naar buiten. Nieuw rubber kost ca 60 euro, nieuwe ruit het dubbele.

Dan heb je een lasapparaat nodig, om het plaatwerkdeel in de hoek te repareren. er bestaan inzetstukjes voor, maar het is iets wat eenvoudig zelf uit een stukje plaat te freubelen is. Netjes inlassen, afwerken, ruit er weer in en klaar.

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Plamuren kan ook, is even iets makkelijker.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als een stukje weg is gerot zal plamuur niet veel helpen, dan zet je de raam er weer in en breekt het af of het roest onder het plamuur vrolijk verder als je niet goed te werk gaat..

Als er een nieuw stukje inzit, even goed behandelen en dan zie je daar geen roest meer voorkomen.

Laat anders eens iemand met de tuinslang op die plaats sproeien en kijk of je dan ziet waar het ongeveer naar binnen komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.