Volkswagen Golf I : na starten veel toeren

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

op mijn golf zit een automatise choke als ik 1 keer gas geef voor ik hem start gaat het werken maar als ik hem start loopt hij 3000 toeren of net erboven ken dit kwaad en ken ik dat eventueel afstellen

michel 666

Geplaatst door michel 666 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

3000 toeren is wel erg veel, hoelang blijft hij zo hoog lopen ? Hoe loopt de motor als hij warm is en stationair ?

Controleer de vacuumslangetjes op lekkage e.d. en vervang de slechte zonodig, ook de afdichting onder de carb gaan nog wel eens graag kapot ( valse lucht ) Je kunt eens om en bij de carburateur met remreiniger sproeien en kijk of de motor erop reageerd, wel bij koude motor testen en ben voorzichtig het hete ( uitlaat ) delen.

Hoe staat de klep van de choke bij een koude motor ? Open of bijna dicht ?

Is het probleem ineens ontstaan ?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Dat toerental is afstelbaar,zoals chokehuis en mengsel. De gasklep hendel loopt langs een getand exenter. Aan de hendel zit een (meestal koploze schroef ) die je wat uit kunt draaien. Zit het plastic dopje er nog op dan staat ze nog in de originele afstelling en laat hem dan zo staan. Je kunt ook bij het starten wat gas geven zodat niet de hoogste nok wordt gebruikt. Of nadat de motor aan slaat een tikje op het gaspedaal. Groeten en veel plezier met de wagen.

michel 666 (0), 13 jaar geleden

de vacuum slangetjes zijn pas vernieuwd ga zowiezo dalek even die schroef bekijken bedankt voor dit snelle antwoord

michel 666 (0), 13 jaar geleden

als hij wat warmer word gaat tie rustiger lopen rond 2000 en dan nog een keer 1500 en als tie echt op temperatuur is dan loopt tie rond de 1000

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.