Volkswagen Caddy: Wel spanning start niet. Harde onderbroken pieptoon

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 sdi

Auto heef 4 dagen stilgestaan. Wilde hem starten maar deed niets. Wel gingen er alle lampjes branden. Het display was slecht te lezen wat vaker gebeurt als de zon erop heeft geschenen maar ik dacht te kunnen lezen 'airbag fehler'. Rode lampje van rem bleef knipperen.
Ook een luide onderbroken pieptoon.

ANWB had lange wachttijd dus voor dit moment alternatief gezocht. Morgenochtend maar weer eens kijken. Iemand goede suggesties?

Vorige week is er een verstuiver vervangen, is de radio met parrot gedemonteerd. Ook heeft de accu een tik gehad door verkeerd aangesloten startkabel. Heeft daarna wel normaal gereden.
Kan het een accu probleem zijn. Wel genoeg voor controlelampjes maar niet voor startmotor?

Iemand een goede suggestie?

Alvast bedankt.

PeterHa

Geplaatst door PeterHa (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Theo Sparenburg (10), 8 jaar geleden

Kan inderdaad een accu probleem zijn. Startmotor vraagt veel van een accu. Blijkbaar heb je al eerder problemen met de accu gehad gezien het feit dat je startkabels hebt gebruikt. Helaas kan door het verkeerd aansluiten van startkabels mogelijk ook de electronica beschadigd zijn. Ik weet niet hoe oud de accu is maar ik zou deze vervangen. Wil je dat nog niet dan even proberen te starten met goede startkabels, maar nu op de juiste manier.


vr.gr. Theo

PeterHa (0), 8 jaar geleden

Hallo Theo

Bedankt voor je respons. Mijn accu vertoonde nog geen problemen. Is inmiddels wel 6jaar oud. De auto van mijn zoon had zondag accuproblemen. Nu heeft hij een Vito en daar ging iets fout met de startkabels. De vonken vlogen van mn accu ;-) Wij kregen de startmotor van de Vito ook niet aan de gang met de startkabel en mijn accu wat al een teken is dat mijn accu niet meer zo sterk was. De volgende ochtend (maandag) heb ik nog wel gewoon kunnen starten en heb 30 km gereden naar mijn werk. Daar heb ik de auto omgewisseld voor een auto van mijn werk. Vanavond wilde ik mijn Caddy weer oppikken maar helaas, hij wou niet mee werken.

Theo Sparenburg (10), 8 jaar geleden

Heb je wel kwalitatief goede startkabels. Veel goedkope kabels zijn veels te licht, zeker om en diesel te starten. Kabels worden dan bloedheet en wagen starten werkt niet. Probeer met goede kabels de wagen te starten en rij even langs een garage om de accu, maar ook de dynamo (wellicht heeft die een klap gehad) te laten testen. Anders even wegenacht bellen.



vr.gr. Theo

PeterHa (0), 8 jaar geleden

Hoi Theo.

Jouw analyse klopte helemaal. Startkabel niet goed. Een cel van de accu kapot. Mogelijk door de sluiting van afgelopen weekend. Met goede start accu deed ie het weer. Verder geen storingen geconstateerd.
Is nu weer voldoende opgeladen en ik laat m voor het weekend even aan de druppellader. Volgende week even nieuwe accu regelen.

Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.