Volkswagen Golf III: Welk wiellager is stuk en hoe te controleren?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i ABU

Hallo,

Sinds kort hebben wij er een golf 3 bijgekocht.

Tijdens de proefrit hoorde ik al een lager probleem, altans daar ga ik vanuit.

Ik had nog een nieuw achterwiellager liggen, ik heb gekeken/geluisterd welke kant van de achterwiellagers bij mijn idee het slechtst was, de rechter klonk rauw. Deze heb ik vervangen. Helaas het geluid was er nog steeds.

Vervolgens heb ik de achterbanden nagekeken, deze waren flink gecupt, ik heb ze omgedraaid van links naar rechts. helaas weer geen resultaat na een tijdje rijden( paar 100 km).

Ik wist dat de achterschokdempers ook aan vervanging toe waren, de golf kwispelde met zijn kont bij elk hobbeltje in de weg, na het vervangen reed de auto stukken beter en het geluid leek ook minder te zijn geworden. Dus ik dacht het moet dan van achteren komen. Met dat idee heb ik de linker wiellager ook vervangen vandaag......

Helaas weer zonder resultaat.

Na ik haast zeker weet dat het niet van achter komt, ook niet van de remmen, want de trommels worden niet heet, denk ik dat het dan van voren komt, heb ik last van aanlopende schijven? Na het rijden zijn de schijven wel heet, maar dat lijkt me normaal. Zijn het dan me voorwiellagers?

Als ik de auto opkrik voel ik geen verticale speling ook niet al wiebel in aan het wiel. Het wiel loopt mooi soepel en er is niets hoorbaar. Enigste wat ik hoor is de versnellingsbak draaien, lijkt me ook niet meer dan normaal.

Tijdens het rijden lijkt het ook alsof de versnellingspook een beetje wiebeld op de frequentievan het geluid. Het is een continu/snelheids afhankelijke/frequente brommende toon. Klinkt als: huh huh huh huh, tjsa weet het niet beter te omschrijven. In de bochten wordt het geluid niet meer of minder, zoals ik wel vaker gelezen/gehoord heb. Maar even de voorwiellagers vernieuwen zit ik niet op te wachten. Hoe kan ik deze testen???

Help wat kan het zijn!!!

Gr.

Jorpinca

Geplaatst door Jorpinca (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vervang de achterbanden maar. Die maken het lawaai.
Met een paar honderd kilometer ben je dat geluid echt niet kwijt met gecupte banden, zeker niet als je ze achterop laat liggen. Omdraaien helpt echt niet.

Gr.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

voor wiellagers worden minder met sturen(belasten)

Jorpinca (0), 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]voor wiellagers worden minder met sturen(belasten)[/quote]
Hoe bedoel je? dat het geluid minder wordt als je de bocht door gaat?

Jorpinca (0), 16 jaar geleden

[quote=Petje57]Vervang de achterbanden maar. Die maken het lawaai.
Met een paar honderd kilometer ben je dat geluid echt niet kwijt met gecupte banden, zeker niet als je ze achterop laat liggen. Omdraaien helpt echt niet.

Gr.[/quote]
Ik ga ze van het weekend gelijk vervangen voor een paar andere! I'll let you know.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

yep

Jorpinca (0), 16 jaar geleden

Het is opgelost! Ik heb de banden van achter naar voor geplaatst, nu maakt hij voor veel herrie. Het zijn dus de banden! Ze zijn zo erg gecupt dat dit niet uit zich zelf weg slijt!

Bedankt voor de tip!

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Mooi. Opgelost dus.
Wellicht dat 2 rondjes volgas over Zantvoort wel helpt........

Gr.

Jorpinca (0), 16 jaar geleden

Voor dat geld wat ik dan kwijt ben aan benzine kan ik net zo goed 2 nieuwe conti banden kopen! Maar het is een goed idee ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.