Volkswagen Polo: Welke 'All Season' banden kiezen?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 V16

Hallo,

Mijn VW Polo N9 uit 2004 is toe aan nieuwe banden. Ik heb er nu Vredestein Quatrac 3 82T M&S All Season banden onder zitten, maar naarmate deze slijten gaan die meer geluid maken. Ik ben dus op zoek naar wat anders en mijn garage raden mij het merk Maxxis aan, hij had daar goede ervaringen mee. Is dit een goed merk of kan ik beter voor een andere merk gaan?

Ik zat wat te kijken op internet en kwam op onderstaande type uit, is dat een juiste keuze of adviseren jullie mij een andere all season band?

Maxxis AP2 All Season 185/60 R14 82H

Maat: 185/60 R14

Andere vraag; hoe lang moet een all season band eigenlijk mee gaan? Deze zitten er +- 4 jaar onder en hebben denk ik +- 60 a 70 duizend gelopen.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Met vriendelijke groet,

Richard

Vjenne

Geplaatst door Vjenne (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=Vjenne]Mijn VW Polo N9 uit 2004 is toe aan nieuwe banden. Ik heb er nu Vredestein Quatrac 3 82T M&S All Season banden onder zitten, maar naarmate deze slijten gaan die meer geluid maken​[/quote]
Naarmate banden slijten zal het afrolgeluid toenemen.
Een eigenschap van iedere band.

Maxxis is een huismerk band.
Geen topkwaliteit wel een goede prijs / kwaliteitsverhouding.

Ook met banden = al het waar is naar z'n geld

Gr. paul

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Persoonlijke ervaring heb ik met het merk tyfoon.
Vond dat een fijne band en goede prestatie/prijs.
Als je er nu een kwaliteitsband onder hebt zitten moet je er wel rekening mee houden dat wat je gaat monteren wel een stukje minder is.
En dan kan je je wel eens gaan ergeren aan de keuze die je gemaakt hebt.
Alle waar is naar zijn geld,zoals Paul ook al aangeeft.

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Een levensduur van meer dan 60.000 km is toch prima? Menige band zal dat niet halen.

Wat betreft Maxxis, mijn broer heeft dit merk al eens gehad onder een Peugeot 206. Deze banden zaten er al op bij aanschaf. Prestaties, zowel grip als geluid, waren onder de maat en hij heeft ze voortijdig vervangen. Bedenk ook dat een goedkope all season band wel eens slechter kan presteren in de winter dan een zomerband van een gerenommeerd merk.

Inderdaad dus alle waar naar z'n geld. Als je prijs stelt op weinig afrolgeluid en lange levensduur, dan kun je beter gaan voor een band van een A-merk. Per km vallen de kosten dan ook vaak lager uit dan bij een band van een B-merk.

Wij monteren op onze eigen auto's alleen nog A-merk banden, zelfs op de Opel combo uit 1997.

Vjenne (0), 8 jaar geleden

Ik ben toch maar weer voor de Vredestein Quatrac 3 gegaan. Kon niet genoeg informatie vinden over Maxxis om mij te overtuigen. Met de Quatrac 3 heb ik ervaring en weet ik wat ik krijg, dat voelde toch beter.

Iedereen bedankt voor het meedenken!

Vjenne (0), 8 jaar geleden

Ik ben toch maar weer voor de Vredestein Quatrac 3 gegaan. Kon niet genoeg informatie vinden over Maxxis om mij te overtuigen. Met de Quatrac 3 heb ik ervaring en weet ik wat ik krijg, dat voelde toch beter.

Iedereen bedankt voor het meedenken!

Vjenne (0), 5 jaar geleden

Uiteindelijk voor de "Quatrac 3 82T M&S All Season" gegaan omdat ik die ook al onder de auto had. Blijft toch moeilijk om een keuze te maken zonder ervaring met bv. een ander merk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.