Volkswagen Golf: Welke bougies Golf 3?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik wilde vandaag olie verversen en nieuwe bougies plaatsen van een uit america geimporteerde golf 3 cabrio. Langs de dealer geweest en die vertelde me dat ik waarschijnlijk type bougie 101.000.044AA moest hebben, omdat ze niet op voorraad waren ben ik naar de Brezan gegaan met een bougie uit het motorblok (een Bosch, met daarop bovenstaand nummer) en die vent stond me raar aan te kijken dat ik een bougie uit een Golf 3 van 1998 haalde met maar één pootje..., volgens hem horen er normaal gesproken bougies met 3 pootjes in te zitten...

Mijn vraag is nu, klopt het dan wel dat ik een bougie heb met maar een zo'n pootje in plaats van 3 en welke moet ik er dan instoppen, het moeilijke in het hele verhaal is misschien dat het om een geïmporteerde, Amerikaanse golf gaat, zijn die motoren daar anders gebouwd en kan ik dan wel zomaar andere bougies nemen of zitten er nu gewoon verkeerde bougies in?
In het boekje van de auto kan ik niet vinden welke bougies ik hebben moet, misschien kunnen jullie helpen?
(heb de auto nu een jaar, gekocht bij handelaar dus die zal niet de duurste bougies dr ingezet hebben...?)

Stationair schokt de motor nogal en bij volgasgeven lijkt het alsof de motor even moet "nadenken" voordat ik al het vermogen krijg, kan dat door de verkeerde bougies komen?

Groeten Hugo

hugo4599

Geplaatst door hugo4599 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dimivkb (0), 16 jaar geleden

nu we toch bezig zijn vraag ik mij dat ook wel af welke der in moeten bij een golf 3 1.4injectie

de auto van mijn ma is ook een 1.4 maar die heeft lijk veel meer vermogen nog terwijl het de zelfde motor is dus mss heeft dit ook wel iets er met te zien.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

www.ngk.de

via produktfinder, zundkerzen en je autotype ga je het zelf uitvinden wat je nodig hebt. Betere vakhandel automaterialen verkoopt deze van de plank af. En, vw gebruikt deze origineel, alleen dan met vw logo en 4 ringen; voor een hogere prijs uiteraard. 3 pootjes, een pootje, 4 pootjes, weet ik veel hoeveel pootjes, goud platinum en nog meer bling bling, als je er in gelooft is alles beter; draai gewoon de goedkoopste NGK er in die ze op genoemde site voorschrijven en je zit goed.

Kun je hem op de duitse site niet vinden, ga dan naar www.ngk.com is de amerikaanse site :-)

dimivkb (0), 16 jaar geleden

voor een 1.4i staat dit toch niet op beide hoor

niemand die dit weet?

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

een 1.4 i kan ongeveer 48 verschillende motorcode's hebben, de motorcode vind je terug op een stikker op het distributiedeksel, ingeslagen in het onderblok, op de sticker op blz1 in het serviceboekje of op dezelfde sticker die in of in de buurt van de reservewielhouder is geplakt.
Jij hebt een aex of abd blok, en die hebben elk hun eigen bougie, en de motorcode gebruik je om te zoeken.

plezier er mee.

Audidriver73 (0) PRO, 16 jaar geleden

www.hbase.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.