Volkswagen Passat: welke koelvloeistofsensor?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8-20v

Mijn auto slaat nog steeds slecht aan bij een warme motor(5xstarten). Een veel voorkomende storing is de kvs. Ik heb de sensor Links onder voor het li.voorwiel vervangen. Een 4 polige met een olatte kant kwam er uit, en ik heb eensensor met een punt(4polig?) gemonteerd. Geen resultaat dus.Zegt de vw garage dat de nieuwe sensor met punt niet li.voor hoort, maar achter tussen de motor en het schutbord. Die veroorzaakt meestal het startprobleem, volgens de vw. Kan het kloppen wat de garage zegt? Zijn er inderdaad 2 sensoren of meer?

jantje60

Geplaatst door jantje60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wat geeft de temp in de meetwaardeblokken aan bij koude motor ???

De kvs temp sensor is blauw van kleur..

jantje60 (0), 13 jaar geleden

De temp.meter geeft koud aan en loopt evenredig op. Of bedoel je hier iets anders mee? De oude sensor li.voor onder is blauw van kleur, denieuwe met punt is groen. Bij het schutbord achter de motor zwart voor zover ik zien kan.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ik bedoel de temp die weergegeven word in de meetwaardeblokken, dat is niet de temp die je op het dashbord ziet.

Welk onderdeel nummer heeft de sensor die je gekregen hebt ?

jantje60 (0), 11 jaar geleden

Ik heb het probleem opgelost door de juiste sensor( gevraagd bij de VW) bij het schutbord te vervangen. Die sensor had ik in eerste instatie linksvoor geplaatst, maar die geeft andere waarden door, dus storingen. Oude sensor linksvoor weer teruggeplaatst en klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.