Volkswagen vento 1.9 d: wie weet raad?

Bouwjaar: 1994

auto begint te trillen in het stuur en bodem, en laatste tijd soms ook schokkerig sturen. ook komt er sind kort een geklapper links voor onderaan. aandrijfassen zijn vernieuwd, fussee kogels vern. stuurkogels vern. toplagers ook vern. schijven en blokken ook vern. stuurpomp is naar mij menig goed en de wiellagers ook. trillingen beginnen bij 80 tot 130 km . balanceren met het wiel aan de auto werd het iets beter maar komt na een paar weken weer terug. ander banden en velgen monteren loste ook al niks op schokkerig sturen doet hij vooral bij snelheden onder de 80 km. wie heeft een oplossing?

vanzanten

Geplaatst door vanzanten (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Controleer het subframe (waar de motor op staat en de triangels van de wielophanging aanzitten) eens op scheuren. Dit komt n.l. wel eens voor bij type 2 golf en jetta, en volgens mij is de vento nagenoeg gelijk. Ook kijken of alle motorrubbers en voornamelijk de voorste en degene achter de versnellingsbak in goede conditie zijn.

succes

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

motorsteunen zijn goed, en kan nergens iets vreemds zien bij het subframe en triangels. waar kan ik verder nog zoeken harry?

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Achterste lagerbus van de triangel (bout van onder af doorgestoken) deze gaan ook nogal eens tebarsten. Rubber scheurt dan los.

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

kan ik ook niks vreemds aan ontdekken, en waar zou dat schokkerige sturen vandaan kunnen komen? ook geeft hij een vervelend bijgeluid als je tussen de 90 en 130 km rijdt. het is net of er een band niet rond is. dit is niet het geval want andere banden met velgen geprobeerd. wiellagers zijn ook goed.

mvdkant (0), 20 jaar geleden

bij mij was de distributieriem een tandje verschoten, geeft dezelfde klacht als jij hebt. met een beetje geluk heb je geen motorschade als dit het geval is.

groetjes,
martin.

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

hallo martin. volgens mij kunnen trillingen in het suur niks met de distriebutieriem te maken hebben, dan zou alleen de motor kunnen trillen naar mijn menig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.