Volkswagen Lt 35: Wiel linksvoor tikt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Hallo Forumleden!

Ik heb als bedrijfsauto een Volkswagen LT BE-trekker, en vorige week reed ik met lekker weer met het raam open, en het viel me op dat het linkervoorwiel tik-tik-tik-tik doet. Het klinkt een beetje als het klikken van een balpen, maar dan harder en het ietsje metaliger. Het gaat sneller als je sneller gaat rijden. Er zitten geen steentjes of spijkers of schroeven in de band (want daar lijkt het wel een beetje op).

Hoe lang dit al aan de gang is weet ik niet, als het raam dicht is hoor je niets. De auto is 4 weken geleden voor een beurt geweest en tegelijk APK goedgekeurd.

Wie heeft een idee wat dit is? Ik denk zelf de wiellagers, maar dat heb ik bij mijn prive-auto (Opel Astra) gehad, maar dat klonk meer als woesj woesj. Wie weet het wel, en wat kan ik er aan doen?

Alvast bedankt!

cahummel

Geplaatst door cahummel (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Jan227 (5) PRO, 10 jaar geleden

Hallo, wellicht loopt de rem aan. Groet Jan227

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

Begin eens met de wielbouten aantrekken...

cahummel (0), 10 jaar geleden

@Jan227, dat lijkt me onwaarschijnlijk, zijn een maand geleden nieuwe remvoeringen en schijven voor opgekomen. Maar om gewoon zeker te zijn: hoe kan ik dat testen?

@audia4: Dat ga ik morgen als eerste doen, ik post weer als het niet helpt!

Hans4040 (305) PRO, 10 jaar geleden

[quote=cahummel]ik post weer als het niet helpt![/quote]
Je mag ook posten als het [b]wel[/b] helpt...

cahummel (0), 10 jaar geleden

Helaas, na het aantrekken van de wielbouten (haast niet nodig, zitten vast genoeg) is het getik nog steeds aanwezig.
Wat mij ondertussen wel opvalt, is dat het pas ontstaat als het wiel een tijdje gedraaid heeft, het begint na ongeveer 10a15 km. Bij hoge snelheden 80km/h en hoger, is het geluid niet aanwezig.

@Hans4040: Als ik de oplossing heb zal ik die ook zeker posten

voyager (0), 10 jaar geleden

Zou de schijf toch ergens tegen de bechermplaat aanlopen.
Eventueel zijn de boutjes die de schijf op de flens vasthouden te lang.
Ag daarvan lopen ze tegen de flens aan.

Jan227 (5) PRO, 10 jaar geleden

Hallo, wagen opkrikken en kijken of het wiel lv niet aanloopt op moment dat geluid zich voor doet, dus na circa 10 tot 15 km te hebben gereden. Groet Jan227.

cahummel (0), 10 jaar geleden

Heb inmiddels de oplossing: er zat op een deel van de naaf een stickertje dat langs de remklauw schuurde en daarbij een metalig geluid produceerde.

Bedankt aan iedereen voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.