Volkswagen golf: willekeurig afslaan

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Auto van mijn vriendin slaat op volstrekt willekeurige momenten af. Weken rijdt ie prima en opeens slaat ie af. Tot aan afgelopen dinsdag starte ie daarna gewoon weer en loopt zonder problemen, als gezegd dinsdag niet. 's Avonds zouden we hem wegslepen waar ze 'm had laten staan en toen starte ie dus weer wel. Liep wel wat rouw en sloeg op weg terug twee maal af (remmen voor een bocht) dus toch maar naar de garage gebracht waar ie is uitgelezen en zonder problemen functioneerde. Ze hebben donderdag en vrijdag allerlei testjes gedaan en een paar honderd km op de teller gezet maar niets vreemds kunnen ontdekken. Heeft iemand een idee want ik niet. Bedankt alvast!

janjoep

Geplaatst door janjoep (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hal-gever gaat nog wel eens stuk. Zit in de stroomverdeler.

Gr.

janjoep (0), 17 jaar geleden

Hoi Petje, 200 euries voor een complete stroomverdeler bij de dealer, is niet los verkrijgbaaar en bij sloop niet te vinden (ook nieuw en dan 150eu): duur gokje. Hoe test ik het ding? Ik heb signaalkabel met proeflampje verbonden aan massa, mijn redenatie was dat deze dan knipperend op moet lichten bij starten. Klopt dit, ik heb nl geen oplichten gezien.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Halgevers zijn hierbij de automaterialenzaak los te koop. Afhankelijk van het type rond de 50-60 euro.
Om te testen heb je dan eigenlijk 'n ledtester nodig.

Gr.

janjoep (0), 17 jaar geleden

Nieuwe hall gever gemonteerd, nog steeds niet starten. Model was wel afwijkend; de voeler zit aan de andere zijde, had volgens de leverancier geen afwijkende consequenties. Ik zit te denken aan mijn gecombineerde portiervergrendeling/alarm/startonderbreker. Hij heeft de laatste tijd moeite met het openen van de bijrijderportier. Zou ik het hier moeten zoeken? Het is zo'n model met afstandbediening en voordat het contact reageert moet ik een pennetje met contactjes in een çontactdoosje stoppen (lichtje uit, starten maar). Graag uw advies. alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.